Rainbow Six Siege: BattlEye begint actief spelers te bannen

Rainbow Six Siege Battleye

BattlEye is met de laatste update (Operation Skullrain) uitgekomen in Rainbow Six Siege. Het anti-cheat systeem is toen begonnen met het screenen van spelers maar heeft nog geen enkele ban uitgedeeld. Ondertussen begint het systeem met het bannen van spelers

Met de update van operation Skullrain is het BattlEye anti-cheat systeem geïmplementeerd. Dit anti-cheat systeem screent je pc op cheats en modificaties aan het spel. Hierdoor moet het moeilijker zijn voor mensen om vals te spelen in Rainbow Six Siege. BattlEye loopt naast het FairFight systeem. Fairfight regelt anti-cheat vanuit de server. Dit systeem checkt of bepaalde handelingen wel mogelijk zijn. BattlEye zal als toevoeging voor anti-cheat de spelers screenen op programma’s en geheugen waarin de cheats kunnen staan. BattlEye loopt als extra proces naast Rainbow Six Siege en moet verplicht op de achtergrond lopen als je Rainbow Six Siege speelt.

Als BattlEye je uit het spel kickt zal het je een bericht geven waarom je de kick hebt ontvangen. De berichten die je hiervan kunt krijgen zijn als volgt:

  • You have been kicked out of the game by BattlEye. Reason: Client not responding
  • You have been kicked out of the game by BattlEye. Reason: Failed to update
  • You have been kicked out of the game by BattlEye. Reason: Game restart required
  • You have been kicked out of the game by BattlEye. Reason: Corrupted memory
  • You have been kicked out of the game by BattlEye. Reason: Bad packet
  • You have been kicked out of the game by BattlEye. Reason: Bad packet size
  • You have been kicked out of the game by BattlEye. Reason: Cheating

Toen BattleEye uitkwam is het begonnen met het screenen van spelers maar nog niet begonnen met het actief bannen van mensen die hacks gebruiken. Daar is verandering in gekomen, BattleEye is sinds gisteren begonnen met het actief bannen van mensen die vals spelen.

Omdat BattlEye screent op RAM geheugen en gamefiles, kan het mogelijk zijn dat je uit de game wordt gekickt vanwege problemen met het RAM geheugen of een corrupted installatie van Rainbow Six Siege. Als je hiervan last hebt kun je het beste je RAM geheugen laten nakijken met een tool zoals Memtest86 of de ingebouwde Windows Geheugen Controle. Mocht dit het probleem niet oplossen? Dan kan je proberen de bestanden van je game te verifiëren in Steam of Uplay.

BattlEye

 

Heb jij al iets gemerkt van het BattlEye anti-cheat systeem? Laat het ons weten in de reacties!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek