Film Recensie: laatste half uurtje Ratchet and Clank

Ratchet and Clank film

De film van de game, Ratchet and Clank, die gebaseerd is op de film, die gebaseerd is op de eerdere game, belandt bijna in de Nederlandse bioscopen. Maar wij hebben hem al gezien.. Nouja.. Een stukje, dan. En vertellen jou graag waarom je deze film moet gaan kijken.

Ja, het is niet helemaal zo gelopen als we gehoopt hadden bij de première van Ratchet and Clank. Onze treinreis die oorspronkelijk maar 2 uur en 17 minuten zou duren is uitgelopen tot een avontuur van Station Heerlen naar de Bijlmer ArenA die maar liefst 4 uur en een kwartier heeft geduurd.

Als eerst hadden we te maken met een aangereden persoon, waardoor er geen treinen reden tussen Den Bosch en Utrecht, waardoor we de snelbus moesten pakken. Eenmaal aangekomen op Utrecht centraal krijgen we te horen dat er een “verdacht” pakketje is gevonden op een station tussen Utrecht en Amsterdam, waardoor er opnieuw geen treinverkeer was. We zijn uiteindelijk via omwegen toch nog in Amsterdam aangekomen om te kunnen genieten van het laatste half uurtje Ratchet and Clank, maar wel een magisch half uurtje!

Over de film…

De film die heel erg veel lijkt op de game, die net als de film vanaf 20 april in Nederland te zien of te spelen is, zit bomvol humor, actie, geweld, oneliners en natuurlijk verborgen boodschappen. Anders was het natuurlijk geen goede verfilming van een game.

Ookal hebben wij het complete eerste uur van de film gemist, de film wist mij toch compleet op te nemen en was ik even vergeten hoe verschrikkelijk de heenreis is geweest. De volledige 30 minuten die ik heb gezien heeft er van oor-tot-oor een glimlach op mijn gezicht gezeten en heb ik zelfs meerdere keren mijn lach moeten inhouden. Net zoals in de game zijn de grappen die gemaakt worden en de onnozelheid van sommige characters gewoon hilarisch.

Ben jij een Ratchet and Clank fan, of heb je ooit een Ratchet and Clank game gespeeld, hou je van humor, droge grappen of een leuke animatie film? Dan is deze film zeker iets voor jou! Zodra zich de kans voordoet ga ik er in ieder geval voor zorgen dat ik het eerste uur van de film ook kan zien!

8/10

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek