Rayman is 20 jaar geworden

Rayman

Oke, naja vorige week is Rayman 20 geworden. Maar aangezien het nieuws mij een beetje ontglipt was omdat ondergetekende lekker zat te bakken in Rome wil ik er nu alsnog tijd aan besteden om te vieren dat één van mijn favoriete spelfiguren al zo oud is geworden!

De kleine ondergetekende was niet altijd de rustige jongen welke hij zich nu doet voordoen. Vroeger dachten de artsen namelijk dat hij omdat hij nogal wild was ADHD had en aan mijn ouders de taak om voor mij wat afleiding te zoeken. Een Playstation 1 werd gehaald. Nu een tiental jaar later ben ik de rust zelf en mag ik de dokters bedanken dat zij mij in gaming hebben gebracht op deze manier maar bij de PlayStation 1 kan ik mij nog een aantal spellen heel erg goed herinneren. Een Crash Bandicoot en Spyro is een droom waarvan ik hoop dat deze ooit weer in zijn oude vorm mag terug keren naar de generatie van nu. Rayman is een spel waar ik ontzettend van genoot destijds op de PlayStation 1 met Rayman en later Rayman the Great Escape. De eerste was een echte platformer welke mij heel erg doet denken aan de Mario’s het was een lastig spel vond ik in die tijd maar de graphics zaten echt meer als goed in elkaar en hier heb ik heel veel tijd in gestopt dus ook. Het latere spel dat ik speelde was the Great Escape en dit spel was heel anders dan het eerste deel. Het sidescrolling was ingewisseld voor een 3D wereld maar gek genoeg vond ik dit totaal niet erg, het speelde ontzettend lekker weg en wat heb ik veel genoten van beide spellen.

Rayman

Om heel eerlijk te zijn is Rayman daarna een beetje voor mij verdwenen een aantal jaren lang. Het was pas toen ik een Nintendo 3DS kocht op de launch dat ik weer in aanraking kwam met het character welke gek genoeg altijd armen mist. Het was weer het spel the Great Escape maar deze keer in handheld formaat en in 3D. Dit laatste bracht me een een heus wauw moment wat ik erna niet vaak meer zou hebben aangezien het de eerste keer was dat ik een 3D effect mocht zien. Wanneer we dan weer een stuk verder gaan naar de launch van de PlayStation Vita zien we mijn volgende Rayman game terug namelijk Origins. Als destijds zestien jarige jongen kwam er een gevoel van nostalgie naar boven wat je meestal hebt bij de dertig plussers welke even terugdenken aan de tijd van Pacman en de goeie oude arcadekasten. Het spel was precies zoals ik mij herinnerde op de PlayStation 1 alleen grafisch veel mooier en sneller. Als we nu naar het heden gaan heb ik Rayman Legends gekocht voor de PlayStation 4. Een geweldig grafisch uitziende game die je met een aantal vrienden kan spelen op de bank en een leuke tijd kan hebben. Een echte bedreiging voor Mario is het nooit geworden echter heeft Rayman in mijn ogen een eigen plekje gamegeschiedenis geschreven. Fijne verjaardag!

Heb jij nog nostalgie aan de games van Rayman en pak je binnekort weer een oude game van hem uit de kast? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek