Razer en Nacon komen met Xbox achtige PS4 controllers

PS4 razer nacon controller

Razer en Nacon hebben een paar PS4 controllers, die erg doen denken aan de Xbox One Elite controller, aangekondigd. De controllers werden via een Duits Playstation Blog aangekondigd. Beide controllers zijn ontwikkeld met het oog op professionele gamers en de Esports scene. Natuurlijk zijn de controllers ook een goede optie voor spelers die een alternatief op het huidige zoeken. 

De Razer Raiju heeft enkele overeenkomsten met de Elite controller. Er zijn twee extra schouderknoppen en die rear triggers die verwijderd kunnen worden. Daarnaast is er een hair trigger optie die spelers in staat stelt om sneller en met minder moeite de trigger in te duwen. Ook kunnen spelers kiezen tussen twee verschillende profiles. Deze laten je andere aspecten van de controller aanpassen. Wat deze precies worden is niet duidelijk. Waarschijnlijk gaat het om wat de extra schouder knoppen en triggers doen. De Raiju heeft een 3.5mm headset jack met geïntegreerde controls voor het muten en aanpassen van volume. Meegeleverd worden een paar rubberen dopjes voor op de analog sticks.

Razer Nacon PS4 controllers

De Nacon Revolution Pro komt met een geheel andere aanpak. Het meest opvallende is dat de positie van de linker stick en de d-pad zo zijn gepositioneerd dat een asymmetrisch ontwerp ontstaan. Dat doet natuurlijk weer denken aan het ontwerp van de Xbox controller. De Revolution Pro bezit vier shortcut knoppen, een d-pad met acht richtingen en analoge sticks met zeer hoge precisie. Er zijn vier verschillende profielen voor het remappen van knoppen beschikbaar. Daarnaast kun je shortcut macros en de gevoeligheid van de sticks en triggers aanpassen. Ook deze controller bezit een 3.5mm headset jack. Wat dan wel weer eigen aan de Revolution Pro controller is, is een plek voor gewichtjes waarmee de balans van de controller kan worden aangepast.

Beide controllers zijn geschikt voor de PS4 en kunnen met een USB kabel worden aangesloten. Zowel de Razer als de Nacon controller zullen rond kerst beschikbaar zijn.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek