Razer komt met multi monitor laptop concept

Razer heeft vandaag tijdens de Consumer Electronics Show een absurd uitziende laptop aangekondigd. De laptop zal de eerste laptop met drie ingebouwde monitoren worden. Voorlopig blijft de laptop echter een concept. Of deze daadwerkelijk op de markt gaat verschijnen is nog niet duidelijk.

Het geheel gaat onder de naam Project Valerie. De monitoren zijn zo’n 17.3 inches groot en ondersteunen 4K resolutie. De laptop maakt gebruik van Nvidia G-sync en surround view technologie. Razer hoopt dat de laptop geschikt zal zijn voor creatieve professionals die het meeste van meerdere monitoren willen krijgen van een enkele computer.

De displays van Project Valerie werken als een soort slides die uit het middelste beeld komen. Dit gaat allemaal zonder extra kabels. Dankzij de video aankondiging van Razer valt te zien hoe dit in z’n werk gaat.

Razer hoopt dat de moeilijkheden van een traditionele multi monitor set up zullen verdwijnen dankzij Project Valerie. CEO Min-Liang Tan vind het ontzettend belangrijk dat er geen gebrek of compromis word gemaakt in de kracht en grafische mogelijkheden van de laptop. Ook de draagbaarheid van de laptop blijft indrukwekkend.

De laptop zelf maakt gebruik van een Geforce GTX 1080 kaart. Het geheel is omhuld door een CNC aluminium chassis dat zo’n 1.5 inches dik is. De laptop weegt dan ook minder dan 12 pond. Daarnaast is er een compacte AC adapter en gebruikt de laptop custom ontwikkelde ventilatoren en vapor chambers om hitte zo laag mogelijk te houden.

Razer Project Valerie

Volgens Razer is het idee achter Project Valerie het maken van een rig voor enthousiaste power users die graag multitasken maar niet willen inleveren als het op performance aankomt. Een prijs of release datum werd niet genoemd. Dit is waarschijnlijk omdat Project Valerie voorlopig nog maar een concept is. Het is dus maar de vraag of de multi monitor laptop ooit op de markt gaat verschijnen.

 

 

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek