Reclame No Man’s Sky niet misleidend

Volgens de Britse advertentiewaakhond Advertising Standards Authority (afgekort ASA) zijn de reclames rond de ruimtegame No Man’s Sky niet misleidend geweest. Nadat 23 consumenten klachten hadden ingediend over misleiding en valse reclame, waarover een eerder bericht hier (hyperlink), heeft de ASA onderzoek gedaan. Daar uit moest geconcludeerd worden dat de reclame rondom No Man’s Sky al dan niet misleidend was.

De ASA keek bij het onderzoek met name naar de webshoppagina op Steam van de game. Volgens veel klagers was deze misleidend, vanwege afbeeldingen en video’s die niet zouden kloppen met de werkelijke game. De reclame zou een verkeerd beeld scheppen met hoe de game er werkelijk uit zou zien. De grote van ruimtewezens, de kwaliteit van de graphics, de manier waarop ruimteschepen en ook sentinels zich gedragen en de diversiteit in gebouwen zouden niet kloppen. Elke planeet die je tegenkomt lijkt op die daarvoor, maar dan net iets anders. De trailers zijn volgens veel gebruikers misleidend, omdat er spelelementen te zien waren die in werkelijkheid in het spel niet mogelijk zijn. Het gaat bijvoorbeeld om de trailer hieronder.

Hello Games
De ontwikkelaar van No Man’s Sky, Hello Games, stelt dat de game er voor niemand hetzelfde uitziet. Dit komt volgens hun doordat een algoritme bepaalt hoe iedere planeet en levensvorm zal worden vormgegeven. Daarnaast heeft Hello Games aan de ASA aangegeven dat de gebruikte beelden, van No Man’s Sky, genereerd zijn op een ‘gemiddelde pc.’ Wat we daar ook maar onder moeten verstaan. Maar de No Man’s Sky heeft sinds alle kritiek al heel wat cosmetische aanpassingen gehad in de interface.

Volgens de waakhond ASA zijn de beelden, die gebruikt zijn, gewoon representatief voor No Man’s Sky. Ondanks dat de interface van de game een flinke boost heeft gehad, denkt de ASA niet dat dit de game extra inkomsten zal opleveren. No Man’s Sky en Hello Games zouden daarom de Britse reclamebode niet hebben geschonden.

Afgelopen week bracht Hello Games een update uit, die het mogelijk maakt basissen te bouwen in het spel.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek