Refuge: Two players, one survivor.

Je bent samen met iemand anders op een mysterieuze wijze aangespoeld op “The Ark”. Het doel is simpel: overleef langer dan de andere speler. Dit kan je doen door op jacht te gaan op de ander en deze te vermoorden, of jezelf verstoppen en hopen dat je de slechte omstandigheden op het eiland langer kan overleven dan de ander. De keuze is van jou.

Het concept van Refuge is bedacht door Fox Rogers, een award-winning designer en game developer bij Evol-London. Het is geïnspireerd door ‘Everybody’s gone to the Rapture’ met een grimmige atmosfeer zoals Sin City. De gameplay lijkt een beetje op spellen zoals Journey, Myst, en Bastion maar heeft een geheel orgineel gevoel tijdens het spelen.

Refuge staat gepland voor release voor herfst 2016 op de Steam-platform als PC titel. De kickstarter campaign heeft een following aangetrokken en heeft binnen enkele dagen een grote hoeveelheid van de funds al binnengekregen. De ontwikkeling van het spel is goed op gang en er is al een werkende prototype. Zodra de kickstarter funds behaald zijn gaan deze naar een Unity developer zodat Refuge klaar zal zijn voor zijn herfst 2016 launch.

Refuge_Campaign_03

“Als kind vond ik het heerlijk om buiten te zijn. Samen met mijn vrienden speelden we een variatie van verstoppertje genaamd ‘manhunt’ waarbij je in teams speelt. Hier komt het idee van Refuge vandaan. Ik wou het gevoel van anticipatie op je volgende stap in het spel waarmaken.” aldus Fox Rogers.

“Refuge is ook geïnspireerd op games en films die iets voor mij hebben betekend. Titels zoals Journey, Myst, Bastion, Monument Valley, Limbo, Ico, en vele anderen. Ze hebben me overgehaald om zelf een prachtige belevenis te creeëren.

Op zijn website www.isfoxworking.com kan je hem volgen terwijl hij zichzelf streamt op uStream wanneer hij aan zijn spel werkt. Bij een donatie van 35 pond of meer en een tweet met de hashtag #foxisworking zal hij een shot vodka nemen tijdens de stream, gewoon voor de entertainment.

Bekijk de kickstarter campaign hier: www.kickstarter.com/projects/806781940/refuge

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek