Sesamstraat: Klaar voor de Start, Grover!

Sesamstraat klaar voor de start grover logo

In ‘Sesamstraat: Klaar voor de Start, Grover!’ biedt Grover een reeks van uitdagingen om zijn Sesamstraat vrienden te helpen. In het spel springen Elmo en Abby over obstakels, roeien ze een boot en spelen ze ‘Grover zegt’, terwijl ze belangrijke lessen leren over het leven. Tijdens hun avonturen komen belangrijke aspecten aan bod, zoals lichaamsbeweging, goede voeding en persoonlijke hygiëne en het belang van rust en ontspanning.

Gezonde gewoontes

De game is ontworpen rondom de Sesamstraat workshop ‘Gezonde Gewoontes voor je hele leven’, een programma dat hulp biedt om gezonde gewoontes voor kinderen aan te leren. Het spel richt zich op vier gebieden: persoonlijke hygiëne, lichamelijke beweging, voeding en rust en ontspanning. Het spel moedigt ook aan tot het ontwikkelen van andere belangrijke vaardigheden zoals rekenen, vorm- en kleurherkenning en luistervaardigheid.

Sesamstraat klaar voor de start grover screenshot

Hulpmiddelen voor kleine handjes

Voor Wii en Nintendo DS zijn speciale gameplay helpers ontwikkeld, die de gameplay vereenvoudigen en zo meer toegankelijk maken voor peuters met kleine handjes. De Wii gameplay helper is een zachte hoes met speciaal handvat die om de Wii Remote past. Door dit hulpstuk zijn minder knoppen zichtbaar en wordt het leuker en makkelijker om de remote vast te houden. De Nintendo DS gameplay helper is een grotere stylus ontworpen voor kleine handen, waarmee de interactie met het touchscreen makkelijker wordt. Het hulpstuk bevat een flexibele punt, een polsbandje voor extra veiligheid en soft grip om de stylus comfortabel vast te houden.

Speel mee met je kind

Ouders kunnen zien welke spellen hun kind heeft gespeeld en hoe hij/zij het heeft gedaan. Door gebruik te maken van deze optie kunnen ouders tot vier persoonlijke profielen aanmaken, functies instellen, de moeilijkheidsgraad bepalen en een game limiet instellen. je kan tevens meespelen met je kind: De drop-in/drop-out functie maakt het mogelijk dat de ouder via de tweede Wii remote het kind helpt tijdens het spel, zonder het kind de eigen remote te ontnemen.

 • Ga samen met Grover en andere Sesamstraat bekenden een hele reeks leuke uitdagingen aan.

 • Begeleiding via geluid: Spelinstructies vinden via geluid plaats in plaats van tekst,zodat ook kinderen die nog niet kunnen lezen het spel kunnen spelen.
 • Het spel is vermakelijk en zelfs voor peuters geschikt om alleen te spelen. Er wordt minimaal gebruik gemaakt van de knoppen op de remote. Bij de Nintendo DS wordt alleen gebruik gemaakt van touchscreen.
 • De moeilijkheidsgraad kan worden aangepast aan de vaardigheden van het kind.
 • Inclusief zachte Wiimote hoes met handvat die de onnodige knoppen bedekt.
 • http://inthegame.nl/gamers/de-sletjes/ de-sletjes

  Dat is grappig voor onze 2 boys. Even in de gaten houden maar.

 • http://inthegame.nl Dennis S.

  Haha jeugdsentiment cool

 • http://inthegame.nl/gamers/Muppet-NL/ Muppet-NL

  Supergoovveeeeeeeeert

 • http://inthegame.nl/gamers/maulerr/ Dennis H.

  Zou Graaf Tel er ook bij zitten? “Eén appel, twee appels, drie appels …”

 • http://inthegame.nl/gamers/Mree/ Mree

  Koekiemonsteeerrrrr ennuh Count Count ….mja….leuk….mee opgegroeid

 • http://inthegame.nl/gamers/mikeymouse1/ mikeymouse1

  haha ziek! ik speelde dat vroeger op de pc altijd 😛

 • http://inthegame.nl/gamers/xuchiejlala/ Roxanne Borgman

  Lol, een pedagogisch verantwoorde videogame. Al denk ik dat ik de game stiekem ook wel leuk zal vinden 😛