Report: Fable in ontwikkeling bij Forza Horizon dev

Lionhead's Fable

Als het aan Eurogamer‘s bronnen ligt dan wordt er op dit moment hard gewerkt aan een nieuwe Fable game, maar niet door Lionhead Studios. Deze heeft Microsoft in 2016 gesloten. Playground Games, de ontwikkelaars van Forza Horizon zouden werken aan deze nieuwe Fable game.

In tegenstelling tot een card-game of een multiplayer game zoals Fable Legends zal de nieuwe Fable game de bekende weg inslaan van een “story and character-focused open-world action RPG.” De game is vermoedelijk nog in de begin stages van ontwikkeling bij de tweede reeds geopende studio van Playground Games. Het bedrijf heeft eerder al bevestigd bezig te zijn aan een non-racing open-world game, met codenaam Project 2. Past in het plaatje, toch?

Dene Carter, Co-creator van de franchise heeft gemengde gevoelens over deze ontwikkeling als ze waar zouden zijn. Zo meldt hij aan Eurogamer:

“On the one hand it’s great for the UK games industry, and very pleasing that Fable isn’t dead; indeed, it will be lovely to play one as a punter without coming out in hives.” Hij zou graag een nieuwe game in de franchise willen zien, maar: “On the other hand it is a little curious to get rid of the team that is uniquely expert in making Fable, and then try and make Fable. Fable is a weird game, and a tough one to deconstruct for a new team. That said, the team in question is very talented, and I’m sure they’ll do a fantastic job.”

De franchise werd in 2004 opgericht door Peter Molyneux, Lionhead en het dochterbedrijf Big Blue Box. Iedere game daarna verscheen oner ontwikkeling van Lionhead totdat Microsoft de deuren van het bedrijf sloot in 2016 en de “Legends” game werd afgeblazen.

Volgens Eurogamer’s report heeft Microsoft interesse gekregen om de franchise nieuw leven in te blazen door onder andere inspiratie van Playstation’s Horizon: Zero Dawn en alle positieve feedback die de game ontvangen heeft.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek