Resident Evil 7 Biohazard is 12 maanden PSVR exclusive

Het is oktober. Dat betekent een grote release voor de Playstation 4 bezitters. De PSVR (Playstation VR) headset verschijnt over een kleine twee weken en daar horen natuurlijk een hele hoop games bij!

RIGS, een van de games ontwikkeld door Guerilla Games Cambridge is al een PSVR exclusive titel. Maar ook de erg interessante titel Resident Evil Biohazard meldt zich aan bij de exclusive Virtual Reality line-up van Playstation. Althans, voorlopig. De game zal namelijk vanaf release voor een jaar lang exclusief speelbaar zijn op de Playstation VR.

Resident Evil Biohazard PSVR

De timed exclusives is een term waar we niet zo vies van zijn in de game industrie. Deze maand verschijnt namelijk ook Rise of The Tomb Raider op de Playstation 4. Deze is al bijna een jaar verkrijgbaar voor de Xbox One.

Het lijkt dus niet simpelweg op te houden bij de standaard Tripple A titels, maar ook de Virtual Reality games gaan nu exclusief worden voor verschillende consoles / Virtual Reality headsets.

Sony ziet echter de PSVR als een console op zich. Zo zouden de fans het stukje hardware ook moeten zien volgens Sony. Het biedt namelijk naast de Playstation 4 een hele nieuwe en unieke game ervaring. De Headset wordt daarom ook geprijsd als een nieuwe console.

De PSVR zal 400 euro gaan kosten. Om het apparaat functioneel te maken heb je echter wel de Playstation Eye (camera) nodig. Om alle games te kunnen spelen heb vervolgens twee Playstation Move controllers nodig. Niet alle games werken namelijk met de DualShock 4. Er zullen ook bundels verkocht worden met de camera en Move controllers, voor het geval je deze nog niet in huis had. Deze bundels zullen waarschijnlijk rond de 500 euro geprijsd worden.

De PSVR werkt zowel op de Playstation 4, Playstation 4 Slim en natuurlijk de Playstation 4 Pro. Als je het beste uit je headset wilt halen wordt er aangeraden om de PSVR aan te sluiten op een Pro model.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek