Resident Evil 7 Teaser Demo breekt records!

De Teaser Demo van Resident Evil 7, die sinds kort te downloaden is, heeft een record verbroken op de Noord-Amerikaanse PS4 Playstation Store.

Iedereen kent Resident Evil wel. Zij het van de old-school mansion-crawler, of de meer recente action-focused games. Wat echter voor veel mensen een trieste waarheid was, is dat de Resident Evil serie het de laatste tijd niet al te goed heeft gedaan. Resident Evil 6 was met minder goede feedback ontvangen dan voorgaande delen. Het is daarom ook een flinke opluchting om te horen dat de demo voor Resident Evil 7: Beginning Hour het toch nog goed blijkt te doen.

Succesvolle demo

Capcom heeft vandaag namelijk laten weten dat de demo nu de meest gedownloade single-player demo op PS4 is (in de eerste zeven dagen van release in Noord-Amerika). Daarbovenop komt nog eens dat de demo, die op het moment alleen beschikbaar is voor PlayStation Plus abonnees, wereldwijd al meer dan 2 miljoen keer is gedownload.

resident evil 7

Volgens eerdere press releases zou Resident Evil 7 een stapje terug nemen naar de roots van de serie. Als deze cijfers kloppen, lijkt het alsof de interesse in de Resident Evil franchise daarmee is terug gewonnen. Aan de demo’s te zien komen een aantal dingen uit de oudere games namelijk ook weer terug. Onder andere het bestuderen van de items die je hebt gevonden om hier meer informatie over te krijgen komt terug. De demo zelf was een voorloper van de main game, en laat zien wat er gebeurde voor het verhaal in het spel daadwerkelijk begint. Ook komen er een aantal dingen uit de eerdere demo “KITCHEN” terug, die in 2015 al te zien was op E3.

Capcom’s PR Team heeft ook een kort statement gegeven over het goede nieuws:

“We zouden graag al onze fans willen bedanken voor alle feedback en support. De nagel-bijtende exploratie en huiveringwekkende atmosfeer van de demo is maar een voorproefje van wat jullie kunnen verwachten met de release van de game op 24 Januari, 2017.

Bedankt,

Capcom PR Team.”

 

Heb jij de demo al gespeeld? Wat vond je ervan? Laat je horen in de comments!

 

Tags

Over: Lamenotcool

ICT-Student in Eindhoven en part-time gamer. Ik ben vooral een groot fan van RPG's, met Dark Souls als voornaamste IP. Dark Souls 3 screenshot Hier en daar speel ik ook wel eens graag een FPS, maar van strategy-stijl games (en dan vooral tower defense) ben ik niet te spreken. Mocht je een keer een aanbeveling hebben voor een mooie hardcore-RPG, laat het even weten!

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek