Retro: De beste Retro Gaming PC

windows_98

Ken je dat gevoel? Heb je op zondag morgen ineens de geniale ingeving om dat geweldige spel van 15 jaar terug te spelen wat je zonder al te veel moeite binnen 10 seconde hebt gevonden. Je zet je Gaming PC aan die nog sneller opstart dan dat je zelf zocht naar het spel. Je hebt nog een DVD speler en je installeert het spel. Mooi, het installeert. Laten we het eens spelen. Om er gelijk achter te komen dat het spel zo verouderd is dat het niet eens gezien wordt door je PC. Hier de oplossing een Retro Gaming PC !

Eigenlijk bestaat de perfecte retro gaming pc niet. De afgelopen 25 jaar zijn een rollercoaster geweest qua ontwikkeling van Computers en hun hardware. Had je in 1997 een PC uit 1994 was je hopeloos verouderd. Had je in 2001 een PC uit 1999 was je uit de mode. Het hangt er dus vanaf welke games je wilt spelen uit welke periode.
Mocht je nog in het bezit zijn van een oudere PC waar een Geforce 5700le videokaart in zit met Windows XP niet verder zoeken, op deze PC kan je de meeste games uit de periode 1990 – 2008 spelen. Het kan zijn dat sommige games niet direct willen spelen, gebruik hiervoor de Compatabilty modus.

Voor het samen stellen van een Retro Gaming PC kijk je eerst naar de games die je wilt gaan spelen, dus in welke periode kwamen deze games uit? En welke hardware eisen waren er toen om alles op High te kunnen spelen. Om het je gemakkelijk te maken. Zoek naar een Tower PC op marktplaats of Ebay waar oude hardware in zit dit scheelt je een hoop werk en je kan er vanuit gaan dat alles meestal werkt. Mochten er onverwachts toch hardware componenten niet naar behoren werken kun je altijd voor nieuwe zoeken op internet. Omdat ik geen zin heb om moeilijk te doen, ga ik de configuratie gebruiken van de Retro PC die ik onlangs heb geprepareerd. Het betrof spellen uit de periode 1998 – 2003. Zie hieronder:

OS: Windows 98 Second Edition NL
Moederbord: ASUS OPBX4 (25 euro)
CPU: Intel Pentium III 500Mhz of hoger (10 á 15 euro)
GPU: 3dfx Voodoo 4 of nVidia GeForce 4 Ti (15 á 30 euro)
RAM: 256 of 512MB (20 euro)
Floppy: Ja (5 euro max)
CD/DVD: 32x speed (5 euro max)
Hardeschijf: Minimaal 50GB gewenst is 160 IDE (15 euro)
Geluidskaart: Creative Soundblaster Live! 5.1 (15 euro)
Tower: Het liefst een grote incl. voeding (10 euro max)

Voor 130 euro heb je je retro gaming PC in elkaar gezet, geen geld toch voor games die je al zolang hebt bewaard omdat je ze toch nog eens wou spelen? Mocht je vragen hebben omtrent het zelf samen stellen van een Gaming PC stuur me maar een bericht ik bijt niet en help je graag verder.

Oh ja een laatste tip, koop een CRT scherm de games van vroeger zijn niet gemaakt voor LCD breedbeeld schermen, het gaat er echt lelijk uit zien. Zelf zou ik voor een 15 inch of een 17 inch CRT scherm gaan.

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek