Review: Forza Motorsport 7

forza motorsport 7 turn 10 microsoft

We hebben kort geleden Project CARS 2 mogen spelen en binnenkort komt Gran Turismo Sport voor de Playstation 4. Nu is het de beurt aan Turn 10’s Forza Motorsport 7. Deze game brengt weer een hoop snel- en schoonheid met zich mee maar heeft ook een paar veranderingen ondergaan.

Voor iedereen wat

De game begint natuurlijk met een race, voorspelbaar! In deze race mag jij je in de nieuwe Porsche GT2RS uitleven op het nieuwe circuit in Dubai. Natuurlijk staan er hulpmiddelen aan zoals het automatische remmen en sturen. Dit heb ik uitgezet aangezien ik een veteraan ben in de racing community.

Daar komen ze dan, de eerste bochten. Van veteranen tot nieuwelingen, er is altijd wel een uitdaging in de game waardoor je je altijd in een nieuwe situatie begeeft. Een bocht met optimale grip door vegen of driften, de keuze ligt bij jou. Het maakt niet uit hoe je de game speelt want je krijgt altijd een immersief gevoel.

Prachtige game

Forza Motorsport 7 ziet er dit jaar weer fenomenaal uit. De voorgangers van deze game hadden al hoge verwachtingen maar dit deel overtreft alles. De circuits zien er zeer realistisch uit, dit komt ook omdat Turn 10 de meeste circuits heeft gelaserscanned. De auto’s hebben het kleinste detail zichtbaar op de auto. Inzoomen in je garage of in “photo-mode” heeft geen zin als je uit bent om grafische foutjes te zoeken.

 

Het dynamische weer systeem brengt ook veel meer diepte met zich mee. Er zijn nu meer weersomstandigheden zoals onweer en storm. De regen in dit spel heeft echter ook iets bijzonders. Ik hoor je al denken; wat kan er nu anders zijn? Nou, zodra het begint te regenen merk jij direct dat je auto zich anders begint te gedragen. Een beetje realistisch toch? Dit is nog niet alles, de game is zo gedetailleerd dat elk kuiltje op de weg zichtbaar is door het water. Deze game heeft dus ook aquaplaning als je door plassen rijdt. Voor mij een nieuwe uitdaging maar zeer vet!

Ik heb de game gespeeld op PC en Xbox One vanwege de service Play Anywhere. De game ziet er op dit moment op PC indrukwekkender uit dan op console vanwege de 4K mogelijkheid. 4K zal echter ook beschikbaar zijn op de nieuwe Xbox One X die deze december uitkomt.

Variatie

Iedere game heeft variatie nodig, vooral in de omgevingen. Hier komt Forza Motorsport 7 duidelijk niet te kort. Het grote aantal circuits levert in de eerste uren van het spel een uitdaging. Je racet constant op een nieuwe baan. Van Formule 1 tot MotoGP, veel iconische racebanen zijn in deze game te vinden.

Dit is natuurlijk nog niet alles. Iedere racetrack heeft meerdere layouts. Veel van deze layouts zijn ook speelbaar in de game via een optie in de “track selection”. Toch blijft elk circuit een nieuwe uitdaging. Het maakt niet uit of je alle layouts van elke racebaan kent want de verschillende autoklasse’s geven de circuits elke keer een andere feel. Van racetruck tot een oldtimer, uitdaging is er altijd.

Worden de normale races je te saai, gebruik mods! Helaas praten we niet over modificaties in de gamefiles maar over uitdagingen die de game je kan geven. Dit kan van alles zijn. Met deze uitdagingen bepaal jij hoe de race zich afspeelt. Van het veranderen van weersomstandigheden tot op de plek waarop je finishlijn passeert. Bij iedere mod die jij instelt voordat je aan een race begint, krijg je meer credits. Het ligt aan welke mods je instelt, zijn het zeer moeilijke dan is je geld beloning ook veel hoger!

Uitgebreide collectie aan auto’s

Ben jij een echte auto fanaat of gewoon een gamer die alles wilt verzamelen in een game, dan is deze racegame perfect voor jou. Forza Motorsport 7 werkt dit jaar met een nieuw systeem. Hoe meer auto’s jij verzamelt, des te beter je level rewards zijn. Meer dan 700 auto’s zijn beschikbaar in dit spel. Veel bekende merken zitten erin maar ook nieuwe en onbekende merken maken een debuut in deze game.

 

Hier boven zie je een kleine samenvatting aan auto’s die in het spel zitten om te verzamelen, er zijn dus nog veel meer!

Van Formule 1 auto’s tot rallywagens, oldtimers tot de nieuwste Porsche’s. Noem het maar op en het zal wel in Forza Motorsport 7 zitten.

De auto’s om je verzameling te vergroten kun je winnen door races te doen en te levelen. Echter als je veel geld hebt kun je ook auto’s kopen. Niet alle auto’s zijn beschikbaar vanaf het begin maar je kan wel al veel kopen om weer nieuwe auto’s beschikbaar te maken waardoor je verder komt.

Altijd een vorm van progressie

Het maakt niet uit hoe makkelijk de game gezet wordt, er is altijd wel vorm van progressie. Mensen die nieuw zijn tot race games kunnen de game zo makkelijk maken dat zij alleen gas hoeven te geven. Veteranen of echte Simracers kunnen de game zo realistisch maken dat zij met koppeling en schakelpook moeten werken. Voor iedereen is er dus een manier van spelen en een manier van voortgang. Voor iedere race die je doet krijg je wel iets terug. Misschien krijg je van de ene race minder credits maar doe je wel meer race ervaring op waardoor je een beetje beter wordt en misschien wel die ene assist toch maar uitzet.

Samenvatting

Turn 10’s Forza Motorsport 7 is uiteraard weer een dikke racegame die veel snelheid met zich meebrengt. Heel veel speelplezier dankzij de hoeveelheid variatie aan circuits, auto’s, kampioenschappen en multiplayer. Een make-over aan de traditionele Forza carriëre, de zeer gedetailleerde wagens en het dynamische weersysteem geeft deze game veel meer diepte dan zijn voorgangers.

Pluspunten:
+ Zeer mooie game
+ Dé game voor een race fanaat
+ Makkelijk oppakbaar, iedereen kan spelen

Minpunten:
Soms iets langer wachten tot het laden van een circuit (console)
Het niet gelijk beschikbaar zijn van alle auto’s vanaf het begin in carriëre

Forza Motorsport 7 is nu verkrijgbaar voor Xbox One en Windows PC. Koop de game één keer en speel hem op Xbox en PC!

Forza 7
  • 8.3/10
    Fast and Furious - 8.3/10
8.3/10

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek