Review: Hitman, de kale allround medewerker

De tweede episode van Hitman is al een tijdje beschikbaar, maar de echte vraag is natuurlijk: is de tweede episode beter en leuker dan de eerste episode? Die vraag gaan we proberen te beantwoorden in deze review!

Vorige week kon je de review over de eerste episode al lezen op de website. In de eerste episode reist Agent 47 af naar Parijs om twee doelwitten te vermoorden. In deze episode is jouw missie bijna hetzelfde, je moet echter een klein beetje meer doen en misschien wel iets langer zoeken dan in de eerste episode.

Zoek het maar uit

Wat de tweede episode al heel erg goed doet in tegenstelling tot de eerste episode is dat je vanaf het begin punt al veel meer vrijheid hebt dan in de eerste episode. Je begint net als in de eerste episode met jouw neus richting het gebouw waar je in moet zijn, maar in tegenstelling tot de modeshow kom je hier niet zomaar naar binnen. Wil je het huis al een beetje gaan verkennen, dan zal je toch eerst even de handen uit de mouwen moeten steken om een weg naar binnen te ontdekken.

Dit kan werkelijk op ontelbare manieren. Alleen al door rond te lopen in de stad kom je verschillende “opportunities” tegen die jou een weg naar binnen zullen garanderen. Sommige van deze opportunities zorgen er zelfs al voor dat je een 1-op-1 meeting kunt krijgen met een van je doelwitten. Maar zelfs zonder de opportunities kan je een weg naar binnen zoeken en jouw missie uitvoeren, dit gaat alleen minder soepel natuurlijk.

De kale man, die alles kan

Ik heb werkelijk ieder beroep beoefent die er te beoefenen viel in de villa. Het is namelijk niet meer zo makkelijk als in de eerste episode om met één vermomming overal mee weg te komen. Het viel me op dat de beroepen een beetje per etage verdeeld zijn. Zo zal je als loodgieter in de kelder en het riool niet vreemd aangekeken worden, maar als je als dezelfde loodgieter de slaapkamer van  de heer des huizes wilt gaan bezoeken gaan ze je lastig vallen met de vraag wat je hier komt doen.

Zo heb ik mezelf op verschillende manieren moeten vermommen om overal door het huis te lopen om aanwijzingen te krijgen en toegang te regelen tot de lastigste klus van de missie: het vernietigen van het virus in het lab.

Hitman, slaaplekker

Slaap lekker

Het uitschakelen van jouw twee doelwitten is vrij simpel, er lijden namelijk meerdere opportunities tot een 1-op-1 meeting met verschillende sluiproutes om te ontsnappen. In het openbaar kan je ze ook wel vermoorden, maar dat wordt een stukje lastiger omdat er bijna overal bewakers om je heen zijn die al heel snel door hebben dat je geen lieve woordjes in de oren van je doelwit aan het fluisteren bent.

Als je deze klus vervolgens hebt geklaard is het tijd voor het echte werk. Het virus vernietigen in het lab. De grootste klus hiervan is het binnenkomen… Je hebt namelijk een pasje nodig om de deur te openen. Deze kan je eigenlijk vrij eenvoudig vinden. Ze liggen namelijk op verschillende plekken in het huis en verschillende werknemers dragen er eentje bij zich. Echter zijn de deuren meestal bewaakt en moet je de juiste vermomming hebben om langs de bewakers te komen. Gelukkig zijn er ook andere wegen naar binnen die niet of minder goed bewaakt zijn.

Eenmaal binnen zal je nog een aantal keer onopgemerkt langs zien te komen om uiteindelijk het virus te vernietigen. Ook hier moet je goed uitkijken omdat er mensen dichtbij zullen staan. Als je dit eenmaal hebt gedaan, mag je weer een uitgang zoeken en naar huis gaan, wachten tot de volgende episode verschijnt.

Missie gehaald

Conclusie

Hitman: Episode 2 – Sapienza, is een mooi vervolg op de eerste episode en voegt opnieuw heel veel vrijheid toe aan de missie. Naar gevoel zelfs meer vrijheid dan in de eerste missie. Je kan uren rondlopen om een strategie te bedenken en verschillende plannen bedenken om jouw missie uit te voeren. Hierdoor is het zeer aantrekkelijk om de missie meerdere keren te spelen, op verschillende manieren.

Sapienza oogt mooier dan de missie in Parijs en door het correct plaatsen van het beginpunt van je missie, ongeveer in het midden van de map, is het vele malen aantrekkelijker om de missie opnieuw te spelen dan de missie in Parijs. Een mooie vooruitgang dus, wij zijn benieuwd wat de derde episode ons gaat brengen.

Pluspunten:
+ Ontzettend veel vrijheid
+ Replayability
+ Mooie omgeving met een zee van mogelijkheden
+ Genoeg uitdagingen en unlocks om je bezig te houden

Minpunten:
 Verhaal schiet niet echt op
 Side Missions niet echt aantrekkelijk

  • 9/10
    Gameplay - 9/10
  • 7/10
    Graphics - 7/10
  • 8/10
    Replayability - 8/10
8/10

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek