Review: Hitman, een snel bezoekje in Marokko

Hitman Ep3 Marrakesh

De derde episode van de Episodische Hitman game Enter a world of assassination is onlangs verschenen voor de Playstation 4, Xbox One en PC. Zien we opnieuw vooruitgang in deze nieuwe missie voor Agent 47, of laat Marokko toch niet zo’n goede indruk als Sapienza achter?

Het is een klein maandje geleden sinds de vorige review van Hitman, waarin Agent 47 zich bevond in Sapienza. Een episode die een stuk beter naar voren kwam dan de eerste episode. De missie in Sapienza was langer, omdat je naast het elimineren van targets er voor moest zorgen dat het virus vernietigd werd. Het was onmogelijk om met één outfit overal zonder vreemde blikken naar binnen te lopen, dit kon namelijk wel als jij voor supermodel zou spelen in Parijs. Na het aanscherpen van de beveiliging en de algemene vooruitgang in episode 2, waren wij heel benieuwd naar de missie in Marokko.

Hitman Episode 3 review

Een niet oplettend publiek

Je begint in Marrakesh met een hele hoop mensen om je heen, je zou verwachten dat het hierdoor moeilijker zou worden om je te vermommen, targets neer te halen, of je weg te vinden richting je target. Helaas is dit niet waar, en is de menigte eigenlijk alles behalve oplettend. Ze zijn namelijk alleen aanwezig op plaatsen waar je eigenlijk niets te zoeken hebt.

De meeste mogelijkheden die je kunt aanzetten leiden jou naar rustige plekjes aan de buitenkanten van de map. Net als in Sapienza heb je weer een zee van mogelijkheden en manieren om bij je doelwit te komen. Je kunt je vermommen om een exclusief interview te houden met je target, je voordoen als een gevangenen, jouw doelwit zijn allerlaatste massage geven, of gewoon old fashion een .50 door zijn schedel jagen.

One suit to rule them all

Wat ik in de tweede episode erg goed vond is dat je jezelf steeds opnieuw moest vermommen om niet verdacht te lijken, een loodgieter die wordt gebeld voor een lekkage in de kelder heeft namelijk niks op de zolder te zoeken. In Marokko zijn ze blijkbaar niet zo nauw en mag je zelfs als soldaat met een sniper rifle op je rug door iemand’s huis heen lopen om vervolgens rustig je loop richting het consulaat te richten vanuit het balkon.

Nu wordt een soldaat toch wel af en toe met een scheef gezicht aangekeken, maar als officier wordt je door iedereen begroet en mag je zo goed als overal doorlopen zonder consequenties. Dit zorgde er voor dat mijn eerste playthrough in Marrakesh niet langer duurde dan 37 minuten. Hierbij moet ik wel vermelden dat het verkrijgen van een officiers uniform niet de makkelijkste klus was, en een uitstekende timing vereisten.

man on a ledge

Twee aparte doelwitten

Wat erg goed gedaan werd in dit deel, is dat jouw doelwitten verspreid zitten dit keer, namelijk in twee verschillende gebouwen. Claus Strandberg, een corrupte bankier die veel geld heeft gestolen van het Marokkaanse volk zit in het bewaakte consulaat. Het andere doelwit, Reza Zaydan, zit in een oud schoolgebouw. Dit oude schoolgebouw is omgetoverd tot een tijdelijke legerbasis. Door het verspreiden van de doelwitten sta je niet één keer voor de uitdaging: hoe ga ik binnen komen? Zoals in de eerste twee episodes, maar dit maal twee keer. Wat dan weer minder is in deze episode is dat er geen derde opdracht bij komt zoals we zagen in Sapienza.

Hitman Episode 3 einde

Conclusie

Hitman Episode 3 – Marrakesh, is een beetje een teleurstelling als je verwachtte dat er opnieuw een grote verbetering aanwezig zou zijn ten opzichten van de tweede episode, maar dat is helaas niet het geval. Dat betekent nog niet dat de derde episode compleet waardeloos is, want ook in Marokko zijn er meer dan genoeg opportunities om uit te voeren en door het verspreiden van de twee doelwitten, wordt de moeilijkheidsgraad iets opgeschroefd. Hierdoor mag jij twee keer een weg naar binnen zoeken. Een vermakelijke episode, maar ietwat aan de korte kant in mijn ogen.

Pluspunten:
+ Opnieuw veel vrijheid
+ Replayability
+ Leuke en uitdagende Opportunities
+ Verspreiding van doelwitten

Minpunten:
 Verhaal schiet nóg steeds niet op
 Aan de korte kant, zelfs met meerdere playthroughs

Hitman: Episode 3 – Marrakesh is nu beschikbaar op de Playstation 4, Xbox One en PC voor 8 euro, of inbegrepen in de Full Experience pack. Wij gaven Hitman Episode 1 – Intro Pack een score van 7,3 en Hitman: Episode 2 – Sapienza een score van 8.

  • 7/10
    Gameplay - 7/10
  • 7/10
    Graphics - 7/10
  • 7/10
    Replayability - 7/10
7/10

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek