Review: De HyperX Cloud II Pink

De HyperX Cloud II Pink is de nieuwste game headset die in Zweedse stijl gemaakt is. Niet alleen heeft deze headset een hoge kwaliteit geluid en microfoon, maar ook een zeer stijlvol ontwerp. HyperX heeft met deze headset weer bewezen dat ze kunnen uitblinken qua design en exclusiviteit. De Zweedse designers hebben weer een straaltje werk geleverd waar ook mannen zich mee kunnen vertonen. De HyperX Cloud II headset is in drie kleuren verkrijgbaar: Roze, rood en gunmetal.

 

Geluid

 
Met deze game headset kun je gebruik maken van 7.1 surround geluid, één van de beste geluidskwaliteiten. Je kunt het 7.1 surround geluid ook handmatig uitzetten indien je dat wilt, door eenvoudig een knopje op de afstandbediening in te drukken. De headset sluit je aan je computer via een USB, waar die afstandbediening aan verbonden zit. Echter kun je deze headset ook via mini jack, aansluiten op je Xbox One of PlayStation controller, tablet of Smartphone. De meeste bioscopen maken ook gebruik van 7.1 surround geluid, dus in mijn geval brengt deze headset het bioscoop geluid naar mij thuis. Met mensen via Skype praten gaat ook heel gemakkelijk, omdat je het geluid van de headset en van de microfoon apart kunt aanpassen met de afstandbediening. Bovendien sluiten de oorschelpen van de headset het geluid van buitenaf bijna helemaal af, waardoor je goed kunt concentreren op het geluid dat uit de headset komt. Dus kom je in de avond rond een uur of 8 je mancave uit en er staat een koud bord eten klaar, en een boze moeder onder aan de trap, dan weet je dat je haar niet hebt horen schreeuwen dat het eten klaar is. Ook kun je het geluid van de headset enorm hard zetten voor als jij je wilt afzonderen van het geschreeuw van je moeder bijvoorbeeld.

20150808_145050

De afstandbediening van de HyperX Cloud II Pink. Wanneer je op het 7.1 knopje in het midden drukt krijg je 7.1 surround geluid.

 

Microfoon

 
De microfoon van deze headset kun je los koppelen van de headset zelf. Bij levering zit hij los in de doos en zit er een soort dopje op de plek van de microfoon op de headset. Dit dopje, wat dus ook vuil weg houdt, zit los. Gezien de grootte van het dopje kun je het makkelijk kwijt raken, wat ik persoonlijk nadelig vind. Voor de rest is de microfoon prima kwaliteit. Je bent met de microfoon makkelijk te verstaan en zoals ik al eerder vermeld heb, kun je het geluid van de microfoon aanpassen. De microfoon sluit geluiden van buitenaf bijna helemaal af. Hier heb ik persoonlijk een mooie ervaring mee: Ik zat met drie mensen in een Skype gesprek waarvan één persoon naast mij zat. Als ik praatte, kwam er een echo dankzij de microfoon van de persoon naast mij. Maar als hij praatte, was er geen echo, omdat mijn microfoon de geluiden van buitenaf goed afsloot. Misschien niet meer zo bijzonder, maar wel waard om te benoemen, is dat je deze microfoon ook uit kunt zetten via de afstandbediening. Ook moet ik zeggen, dat de microfoon tamelijk laag zit, wat geen probleem is omdat je hem kunt buigen richting je mond.

De HyperX Cloud II 07

De HyperX Cloud II Pink met microfoon, met het afneembare dopje ernaast.

 

Comfort

 
Naast de goede kwaliteit geluid en microfoon, is deze headset comfortabeler dan men op het eerste oog zou denken. De headset is vrij licht, waardoor het je hoofd niet belast. Ook zit er een soort schuim in het kussentje waar je hoofd op leunt, waardoor het niet pijnlijk aanvoelt wanneer je de headset langere tijd op hebt. De oorschelpen passen goed over je oren en de leren oorschelpen kun je vervangen met stoffen oorschelpen indien ze je te warm zijn, of je de andere gewoon lekkerder vindt zitten. Echter heeft deze headset een extreem lange kabel van drie meter. Waarvan je niet helemaal weet waar je die kwijt moet wanneer je hem gaat gebruiken voor op de PC. Maar weer een vrij korte kabel als hem gaat gebruiken voor je console, en je bank staat verder dan drie meter van je tv. Dit kan dus nadelig en voordelig zijn, ligt er maar net aan wat je nodig hebt. Daarbij komt dat deze kabel vast zit en de headset dus niet draadloos is. Persoonlijk vind ik dat niet erg, maar er kunnen mensen zijn die dat als minder prettig ervaren.

De HyperX Cloud II Pink headset 07

De stoffen oorschelpen die je bij de HyperX Cloud II Pink krijgt.

 

Uiterlijk

 
Naast een goede kwaliteit geluid, microfoon en een fijne comfort is het uiterlijk van een headset ook belangrijk. Deze headset is ontworpen door Zweedse designers met een liefde voor wit. Daarom is de wit/roze variant ook de headset die tentoon wordt gesteld wanneer we het hebben over de nieuwe HyperX Cloud II. Deze headset is bedoeld voor zowel man als vrouw, ook de wit/roze variant. Zelf heb ik de wit/roze variant en vind ik dat mannen deze headset ook horen te kunnen dragen. Roze kleding dragen voor mannen is tegenwoordig heel normaal, dus waarom zou een roze headset dan niet acceptabel zijn? Daarnaast zit er achteraf maar weinig roze op de headset en is hij voornamelijk wit. De headset wordt in een luxe verpakking geleverd en je krijgt er een goede opbergzak bij, deze is ook wit. De kans dat de headset beschadiging oploopt wanneer hij onderweg naar jou is, is zeer klein.

HyperX Cloud II headset 04

De doos waar de HyperX Cloud II Pink mee geleverd wordt.

HyperX Cloud II headset 01

De HyperX Cloud II Pink zoals je hem ontvangt, alleen dan zonder het plastic.

 

Prijs/kwaliteit verhouding

 
Wat veel mensen vaak vergeten bij een review, is om rekening te houden met een prijs/kwaliteit verhouding. Eigenlijk kun je moeilijk een headset van €20,- en een headset van €100,- met elkaar vergelijken. Die van €100,- is wellicht heel goed in kwaliteit en die van €20,- niet, maar misschien heeft die van €20,- een betere prijs/kwaliteit verhouding. Een headset met de beste prijs/kwaliteit verhouding is uiteindelijk de beste koop. De prijs/kwaliteit verhouding van deze headset is goed. Deze headset kost bijna €100,-. Maar je krijgt daar zeer mooie kwaliteit voor terug. Ik kan niet zeggen dat je bij deze headset niet een beetje voor het merk betaald, maar ik ken headsets waar je minder krijgt voor deze prijs. Daarnaast kun je met deze headset ook op de tablet, Smartphone, PlayStation 4 en Xbox One, wat je ook niet op alle headsets met deze kwaliteiten kunt. Wat ik hiermee wil zeggen is, dat ik mijn beoordeling gemaakt heb op basis van een prijs/kwaliteit verhouding.

Pluspunten:
+ Goede kwaliteit microfoon;
+ Goede kwaliteit geluid;
+ Stijlvol uiterlijk;
+ Mooi strak Zweeds design;
+ Afneembare microfoon;
+ Goede prijs/kwaliteit verhouding.

Minpunten:
Te lange kabel voor PC gaming;
Te korte kabel voor console gaming;
Microfoon dopje makkelijk te verliezen.

De HyperX Cloud II(Pink) is vanaf €78,14 te verkrijgen.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek