Review: Just Dance 2017 – Nintendo Switch

Just Dance2017

Just Dance 2017 verscheen natuurlijk vorig jaar al voor de meeste consoles, maar omdat Nintendo een nieuwe console heeft uitgebracht brengt Ubisoft de game opnieuw uit voor de Nintendo Switch. 

Omdat de Switch afkomstig is van Nintendo mogen de party games natuurlijk niet ontbreken. 1-2-Switch en Just Dance 2017 openen samen de dans op het gebied van party games voor de nieuwe Nintendo console. Het mooie aan de Switch is dat deze party games nog meer stimuleert dan de Wii en de Wii U.

Inhoudelijk alles hetzelfde

Inhoudelijk is er zo goed als niets veranderd aan de Switch versie van de game. Het enige nieuwe aan de Switch versie is dat het nummer ‘How deep is your love’ van Calvin Harris en Disciples exclusief werd toegevoegd voor de Switch. Je kunt losgaan op dit nummer via Just Dance Unlimited. Dit is de abonnementen dienst van Just Dance waardoor je toegang krijgt tot alle Just Dance nummers van vorige delen en meer. Buiten Just Dance Unlimited heeft Just Dance 2017 zo’n 40 nieuwe nummers en mag je Unlimited voor 90 dagen gratis uitproberen.

Omdat we de game al inhoudelijk hebben besproken in onze eerste review van Just Dance 2017. Gaan we ons nu even concentreren op het gene wat de Switch een uitstekend apparaat maakt voor deze game.

Just Dance 2017

Switch

Terugkomend op de party games, is Just Dance een mooi voorbeeld van zo’n game. Just Dance is een mooie aanvulling aan het lijstje met party games voor de Switch omdat het apparaatje overal mee naar toe te nemen is. Heb je een feestje bij een vriend of vriendin thuis? Geen probleem, Switch in je broekzak en op naar het feestje. Eenmaal aangekomen haal je je Switch uit je zak, zet hem met de kickstand op tafel en kun je met maximaal 6 man beginnen te dansen.

Het mooie hierbij is dat je net als met de Wii en Wii U geen zes controllers nodig hebt, maar andere spelers ook via hun smartphone kunnen meespelen. Twee spelers kunnen sowieso met de Joy-Con’s spelen aangezien er standaard 2 bij de Switch zitten inbegrepen. Sprekend over de Joy-Con’s spelen deze ook veel fijner dan de 4 slagen grotere Wii controllers. De Joy-Con’s zijn lekker compact waardoor deze makkelijk in je handpalm passen en niet vervelend uitsteken zoals de Wii controller.

Just Dance 17

Doordat de Switch zo portable is, is dit een ideale console om Just Dance mee te spelen tijdens feestjes, zowel binnen als buiten. Maar… Het schermpje van de Switch is enorm klein om te gebruiken van een afstand. Het is mogelijk, maar niet heel erg fijn. Je kan met twee personen nog net zien welke bewegingen er volgen. Zodra je met drie of meer personen wilt gaan dansen heb je echt de dock en een TV nodig om fatsoenlijk te kunnen zien wat je moet doen. Ik had eerlijk gezegd gehoopt dat Ubisoft rekening gehouden had hiermee en Just Dance zou optimaliseren voor de Nintendo Switch zodat het praktischer is om te spelen in tablet mode.

Als ze de te uitvoerende moves groter hadden gemaakt op de Switch, of in in ieder geval in de tablet mode dan zou deze game prima te doen zijn met meer dan twee personen. Helaas is dit niet het geval en daarom verliest de game een beetje het nut voor feestjes waarin meerdere personen willen deelnemen. Daarnaast zou een andere manier van output naar een TV ook fijn zijn in plaats van enkel de Switch dock.

Verdict

Just Dance 2017 is op de Nintendo Switch net zo leuk als op de andere platformen. Helaas weinig nieuws, wel verwacht, maar stiekem hoopte we op wat nieuwe Switch content. Helaas is de game niet helemaal geoptimaliseerd om met meerdere personen te genieten van de game op het kleine schermpje, maar dit is allemaal op te lossen met behulp van de dock. De Switch is in mijn ogen wel de beste console om deze game mee te spelen door het feit dat je de Switch overal mee naar toe kunt nemen. Alhoewel het in ‘t begin lastig is om te spelen op een klein schermpje als je niet in TV mode speelt, went het na een dansje of twee wel en kun je vrolijk verder gaan. Helaas wordt het een stuk lastiger om te zien wat je moet doen naar mate er meer spelers worden toegevoegd. Als het aantal kleurtjes en effecten wat terug werd gedraaid, en in plaats daarvan de moves die je moet uitvoeren wat duidelijker (groter) werden gepresenteerd, zou de game qua score tegen de acht aan leunen.

Pluspunten:
+ Wederom dansen zonder controllers
+ Overal dansen door middel van tablet mode
+ 90 dagen gratis Just Dance Unlimited

Minpunten:
 Geen optimalisatie voor klein schermpje
Weinig vernieuwing in de Switch versie

Just Dance 2017 is verkrijgbaar voor de Playstation 4, Xbox One, Wii U, Playstation 3, Xbox 360, Wii, Windows PC en vanaf de release van de Switch, afgelopen 3 maart, ook voor de Nintendo Switch.

  • 7/10
    - 7/10
7/10

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek