Review: Just Dance 2017

Just Dance 2017

Even tijd voor een danspauze na al dat schieten in Battlefield 1. Huh, is het nu al carnaval? Nee, maar Just Dance 2017 is reeds verschenen. Ieder jaar verschijnt de game weer opnieuw en vreemd genoeg maakt Ubisoft er altijd een big deal van en staan ze groots met de game te pronken op live events, alsof het moet concurreren met Call of Duty, een andere game waar jaarlijks een nieuw deel van verschijnt.

Is het verkeerd dat er van een bepaalde franchise ieder jaar een nieuwe game uit komt? Misschien, misschien niet. Just Dance 2017 kun je opvatten als een game waarbij het misschien niet heel erg noodzakelijk is. Waarom zeg ik dit? Nou, Just Dance is niet bepaald een game die met sterke vernieuwingen komt ieder jaar. Misschien ook wel een beetje logisch. Buiten dat er nieuwe muziek verschijnt, is er weinig vernieuwing. Gewoon dansen dus (pun intended).

Er verschijnen niet vaak nieuwe dansjes, als het wel zo is dan is het maar een hype van hooguit een jaar of twee. Kijk bijvoorbeeld naar Jumpstyle, Harlem Shake, Soulja Boy, etc. Gelukkig heeft Just Dance daarom wel een beetje rekening gehouden met de meest vervelende hype van dit jaar: ‘Dab’. Want als er iets is wat we iedere dag niet vrijwillig te zien krijgen is dat er ergens wel iemand is die een dab uitvoert om de nodige aandacht te krijgen, of te verschijnen in het nationale nieuws natuurlijk: ‘HIJ DEED DE DAB!’

De dab is aanwezig in ‘Sorry’ van Justin Bieber. Ik weet niet of de titel de reden was voor deze implementatie, maar mijn gevoel zegt van wel.

In totaal zijn er 41 nieuwe liedjes in Just Dance 2017. Gelukkig wilt Ubisoft je niet limiteren tot deze 41. Daarom vond men Just Dance Unlimited uit. Just Dance Unlimited is een premium service voor Just Dance. Het is geen season pass, maar meer een soort van Spotify voor de game. Met deze service krijg je namelijk toegang tot alle vorige Just Dance liedjes. Als bonus zijn de volgende liedjes exclusief aanwezig in het Unlimited abonnement: ‘Youth’ van Troye Sivan, ‘Ona tańczy dla mnie’ van Weekend en ‘Imya 505’ van Vremya i Steklo.

Standaard krijg je 90 dagen gratis bij je game. Vervolgens zal het je geld gaan kosten om te kunnen dansen op de overige liedjes. Persoonlijk vind ik het erg jammer dat deze service geld kost. Bij Guitar Hero Live zien we dat de tracklist steeds wordt bijgevuld met nieuwe liedjes, voor niks! Het kan dus wel op deze manier. Ik raad dus aan om de oude games gewoon in je console te proppen als je zin hebt om even te swingen op de wat oudere liedjes.

Just Dance 2017

Spelen zonder controllers

Het mooiste van deze game is dat je samen met al je vrienden kunt spelen. Zelfs als je maar één controller hebt. Voor de Playstation en Xbox geldt natuurlijk de camera. Dan heb je helemaal geen controllers nodig. Maar als je op de Wii, of Wii U speelt zal de game toch moeten weten hoe jij je dans moves uitvoert. Dit kun je doen door de Wii controllers te gebruiken, maar ook door je smartphone te gebruiken. Je kunt de app van de game op je smartphone zetten, deze verbinden met het spel en dansen maar! Wel raad ik aan om gewoon de controller erbij te pakken als ze hebt. Er zit namelijk een polsbandje om die controllers voor een reden..

Voor het eerst is Just Dance ook verkrijgbaar voor de PC via Steam of Uplay. Je hoeft niet met je muis rond te gaat zwaaien, of je keyboard te gebruiken alsof het je partner is (doen we toch al zonder het spel), maar ook dit werkt allemaal via de Smartphone app. Let er dus goed op of jouw smartphone de app ondersteund voordat je besluit om Just Dance 2017 voor de PC aan te schaffen. Wil je meer weten omtrent deze app? Bekijk dan even de FaQ.

Just Dance 2017 Dab

Conclusie

Dat er weinig vernieuwing is in de game wilt niet zeggen dat de game slecht is. Verre van, Just Dance 2017 bevat enorm leuke en vermakelijke game modi. Helaas is het muziek aanbod wat minder, maar goed, dat laten we de pret niet drukken. Eerlijk gezegd hadden wij ook niet veel vernieuwing verwacht van de game. Om het daarom af te kraken lijkt dan ook een beetje op een vechtspel afkraken omdat je niet met een revolver kunt schieten. Dat het weinig vernieuwing biedt is dus niet meteen slecht, maar wel jammer. Toch hoop je iedere keer weer een beetje op zo’n aangename verassing zodra je het spel de eerste keer opstart.

Oh ja! In Just Dance 2017 kun je gestrande Aliens redden door dancemoves afkomstig uit allerlei andere landen na te doen, dus dat is best wel cool.

Pluspunten:
+ Geen controller nodig (App)
+ Goed zoals verwacht

Minpunten:
 Just Dance Unlimited
Weinig vernieuwing

Just Dance 2017 is verkrijgbaar voor de Playstation 4, Xbox One, Wii U, Playstation 3, Xbox 360, Wii, Windows PC en vanaf volgend jaar ook op de Nintendo Switch.

  • 9/10
    Gameplay - 9/10
  • 6/10
    Muziekaanbod - 6/10
  • 5/10
    Unlimited - 5/10
6.7/10

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek