Review: Just Dance 2018

Just Dance 2018 review

Na het succes van Just Dance 2017 heeft Ubisoft nu de opvolger Just Dance 2018 uitgebracht. Deze game is recentelijk verschenen voor de Nintendo Switch, Wii, Wii U, Playstation 3 en 4, Xbox 360 en de Xbox One.

Just Dance 2018 is een dansgame waarin je de bewegingen kopieert die op je scherm verschijnen. Om te kunnen spelen dient de speler een Joy-Con in de hand te nemen die de gemaakte bewegingen registreert. Deze bewegingen worden vervolgens op het spel beoordeeld. Per goed gekopieerde beweging krijg je een aantal punten. Des te meer punten je verdiend, des te meer sterren je krijgt. Indien je het maximaal te behalen sterren hebt verdient krijg je voor het gespeelde nummer de titel ‘Superstar’ toegekend.
Voor spelers die bekend zijn met de eerder uitgebrachte Just Dance games klinkt dit natuurlijk bekend. De game en de gameplay zijn hierin ook vrijwel niks veranderd.

Just Dance Unlimited

Just Dance Unlimited is een pay-to-play service die wordt aangeboden in de Just Dance series. Deze service biedt de speler toegang tot exclusieve nieuwe content en ontgrendeld alle nummers uit de eerder verschenen Just Dance games. Dit betekend dat je meer dan 200 nummers hebt om alleen of samen met je vrienden op te dansen. Verder kun je met Just Dance Unlimited je eigen playlist samenstellen en online samen spelen met spelers van over de hele wereld.
Wanneer je Just Dance 2018 aanschaft en de eerste paar nummers hebt gespeeld krijg je een beloning. Deze beloning is het 90 dagen gratis gebruik mogen maken van Just Dance Unlimited. Persoonlijk vind ik het wel prettig op deze manier kennis te kunnen maken met Just Dance Unlimited. Ik vind de extra content die je hiermee ontgrendeld een welkome aanvulling op de aangeboden content van Just Dance 2018.

Just Dance 2018

Vrij te spelen content

De currency waar in Just Dance 2018 gebruik van wordt gemaakt is Mojo. Deze Mojo kun je verdienen door je account te levelen, te dansen en door uitdagingen te voltooien. Deze uitdagingen kun je vinden in het hoofdmenu van het spel. Een voorbeeld van zo’n uitdaging is het voltooien van drie fitness nummers. Om de teller bij je uitdagingen omhoog te laten gaan moet je de dansjes wel voltooien.
Je verdiende Mojo kun je spenderen aan de cadeautjesmachine. Dit is zo’n machine waar je vroeger als kind waarschijnlijk wel eens gebruik van hebt gemaakt. Je gooit hier een muntje in en er komt een balletje uitgerold. Dit balletje bevat een verrassing. In het geval van Just Dance 2018 bestaan deze verrassingen uit nieuwe choreografieën, liedjes, avatars, trainingsvideo’s en stickers. Wanneer je tien stickers hebt verzameld speel je een nieuw liedje vrij. Als er een balletje met een nieuw liedje, choreografie of trainingsvideo uitgerold komt krijg je vervolgens de vraag of je dit direct uit wilt proberen. Indien je er voor kiest dit te doen en je voltooid het desbetreffende nummer verdien je weer nieuwe Mojo waarmee je weer andere nieuwe dingen kunt vrijspelen.
Om alles vrij te spelen ben je wel een tijdje bezig. Persoonlijk vind ik dit wel motiverend om door te blijven spelen.

Exclusief voor Nintendo Switch

Ubisoft heeft speciaal voor Nintendo Switch een exclusieve gamemode toegevoegd genaamd ‘Double Rumble’. Deze modus bevat vijf verschillende choreografieën waarbij de HD Rumble functie van de Joy-Con controllers actief zijn. Het is leuk dat de ontwikkelaars deze gamemode aan de game hebben toegevoegd als leuk extraatje. Persoonlijk vond ik het een zeer aparte ervaring.

Just Dance 2018

Multiplayer

De game is niet alleen leuk om in je eentje te spelen, maar ook met vrienden. Het fijne is dan ook dat de game een Multiplayer optie heeft. Wanneer je dit selecteert in het hoofdmenu kun je met maximaal 6 man samen gaan dansen. Het prettige hierbij is dat je niet voor iedere speler een aparte Joy-Con nodig hebt. Je kunt namelijk heel makkelijk meespelen met je mobiel. Alles wat je hiervoor hoeft te doen is simpelweg de Just Dance 2018 Controller App downloaden. Dit maakt het heel makkelijk om spontaan te beslissen met z’n allen te gaan dansen op een aantal Just Dance nummers.
Indien je met meer dan twee spelers bent is het wel raadzaam je Nintendo Switch aan te sluiten op een televisie. Wanneer je met drie man of meer bent kun je op het scherm in tablet mode namelijk niet optimaal zien wat je moet doen. Dit gaat ten kosten van je speelervaring wat ik persoonlijk wel jammer vind. Dit probleem heeft Darkness tijdens zijn review van Just Dance 2017 ook al ondervonden.

Server problemen

Tijdens mijn eerste keer spelen werd ik geteisterd door server problemen. Mijn Just Dance game bleef om het nummer vasthangen. Zo kon ik meerdere malen geen nummer selecteren, en bleef ik een aantal keer vasthangen in loading screen. Dit resulteerde erin dat ik mijn Switch meerdere malen heb moeten herstarten. Uiteindelijk kreeg ik een melding dat er geen verbinding gemaakt kon worden met de server van Ubisoft. Ik ben op dit moment maar gestopt met spelen en heb het de dag erna hervat. Vanaf dat moment is dit gelukkig niet meer voorgekomen.

 Verdict

Just Dance 2018 is een game die je als speler moet liggen. Persoonlijk vind ik dit wel een leuke game die veel plezier met zich meebrengt. Ik heb mij hier wel een aantal uurtjes goed op vermaakt. Het is naar mijn mening wel een game die leuker wordt wanneer je het samen met je vrienden speelt. Helaas is de game nog steeds niet geoptimaliseerd voor de tabletmode van de Nintendo Switch. Het scherm is te klein om duidelijk te kunnen zien welke bewegingen er gaan volgen. Dit verhinderd spelers er in dit spel spontaan te gaan spelen. Je hebt immers niet altijd een televisie op zak.

Wanneer ik Just Dance 2018 een cijfer moet geven krijgt het van mij een dikke 7. De game is niet heel verschillend van de eerder uitgebrachte Just Dance games. De gameplay is hetzelfde gebleven en aan de Just Dance Unlimited service is ook niks veranderd. Het gebruik kunnen maken van de cadeautjesmachine was voor mij wel een leuke extra. Dit zorgde er voor dat ik veel actiever bezig bleef omdat ik benieuwd was welke content ik dit keer zou unlocken. Het is vervelend dat mijn eerste ervaring met de game niet zo vlotjes verliep. De serverproblemen zorgden ervoor dat ik in eerste instantie geen zin meer had om verder te spelen. Gelukkig heb ik de game toch nog een kans gegeven en is het vanaf dat moment een stuk beter verlopen. De multiplayer mode is voor mij toch het beste aan de hele game. Nadat ik Darkness heb kunnen zien twerken op de kersthit ‘Make it Jingle’ was mijn avond compleet.

Pluspunten
+ Actieve game die zorgt voor gezelligheid en plezier
+ In plaats van extra controllers ook multiplayer via mobiele app
+ Double Rumble mode speciaal voor Nintendo Switch
+ Cadeautjesmachine
+ 90 dagen gratis Just Dance Unlimited

Mluspunten
Server issues
Game is niet optimaal te spelen in tabletmode (Switch)
Weinig nieuwe content

Gespeeld op: Nintendo Switch

  • 7/10
    Moves like Jagger - 7/10
7/10

Tags

Over: Milkybum

Hi! Ik ben Roxanne. Sinds kort ben ik redactrice bij intheGame.nl Dit doe ik naast mijn vaste baan als woonbegeleider in een maatschappelijke opvang. Mijn vrije tijd spendeer ik graag aan mijn katten, gamen en yoga.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek