Review: MXGP Pro

MXGP PRO review cover

De MXGP series keert weer terug naar de game wereld met een nieuwe game. MXGP Pro is hun nieuwe aanwinst, dit gaat weer zorgen voor moddervette duels en spannende races.

MXGP Pro; wat is er anders?

Diegene die de voorgaande games van MXGP hebben gespeeld zullen sommige aspecten van het spel herkennen. Denk bijvoorbeeld aan de besturing en de circuits waarop je racet, echter deze hebben een (kleine) make-over gekregen.

Het spel is natuurlijk gebaseerd op hun voorgaande games maar Milestone S.r.l heeft alle feedback van de community opgenomen, zo is dus MXGP Pro ontstaan. Alle aspecten van het spel zijn zodanig getweaked zodat de speler de optimale ervaring beleeft.

Uitgebreider dan ooit

De game brengt ook een hele hoop nieuwe aspecten met zich mee. Alles is aanpasbaar; van je helm tot aan de kleinste schroef op je motor. Natuurlijk zijn alle dingen die aanpasbaar zijn ook terug te vinden in de echte wereld. MXGP Pro zit namelijk bordevol sponsors van bekende bedrijven, zoals: FOX, AGV en Airoh.

Natuurlijk zitten er ook professionele motorcross rijders in. Van de MX1 en MX2 series zitten alle rijders erbij, een aantal Nederlanders en Belgen vertegenwoordigen ons goed in deze sportwereld. Ook de top rijders zoals Brian Bogers en Gautier Paulin maken een verschijnsel.

In deze modder vliegende game zit echter ook een nieuwe modus, free roam. De modus is niet heel uitgebreid maar het is ideaal om je skills te oefenen op twee circuits. Zo kun je ook allerlei soorten motoren en upgrades uitproberen. Hierdoor weet je precies wat je in carriëre modus moet aanschaffen.

Op het gebied van circuits heeft de studio ook niet bepaald zuinig gedaan, er zitten namelijk weer nieuwe circuits in die er mega vet uit zien. Tot in de uiterste detail is er gewerkt aan elke baan, dit pitstraat is zelfs aan gedacht.

Grafisch verdomd mooi

De game heeft uiteraard circuits erin zitten die in het vorige deel ook al aanwezig waren. Dit betekent echter niet dat zij een ook een transformatie hebben ondergaan. Het spel laat duidelijk verschil zien tussen de ondergrond. Zo is het te zien in welk land je je bevindt, welke grondsoort je oprijdt en hoe het weer zich afspeelt tijdens de race.

MXGP Pro is dus een stuk realistischer geworden, vooral op het grafische gebied. De sporen van andere racers zijn ook weer te zien maar dit keer heeft de game ook een aanpassing gehad daarin. Eerst was het duidelijk te zien waar de computer reed vanwege de diepe groeven. Dit zorgde echter ook voor problemen qua gameplay.

Makkelijk of héél erg moeilijk

Het spel heeft in zijn vorige delen ook al verschillende besturing modi gehad. Zo kon de speler het spel zelf naar eigen wensen instellen.

Dit jaar komt dit aspect natuurlijk weer terug, alleen voelt het spelen heel anders aan. Zodra de speler kennis maakt met het spel krijgt deze een keuze met welke besturingsmethode hij wilt spelen. Simple modus is zoals het zegt: makkelijk op te pakken en te spelen. Nergens waar je je zorgen om hoeft te maken.

De realism modus is een heel ander verhaaltje. Hierbij moet de speler rekening houden met van alles en nog wat. Het gewicht van de rijder bij de entree en exit van een bocht, welke rem hij gebruikt, het gebruik van de koppeling in de bochten. Totaal andere koek!

Spelers die een van de vorige delen van de MXGP games hebben gespeeld, zullen wel bekend zijn met de realism modus. Dit betekent echter niet dat dit nog een uitdaging kan worden.

De races kunnen ook makkelijker of moeilijker gemaakt worden. Op basis van de setup van je motor kun je een race naar jou wil buigen. Zo handelt je motor op verschillende ondergronden anders dan je verwacht, natuurlijk kun je dit veranderen door je scheurijzer fatsoenlijk op te zetten.

Verdict

MXGP Pro is vanaf de grond opgebouwd op basis van alle feedback die Milestone ontvangen heeft. Dat zij gewerkt hebben aan alle bestaande aspecten van het spel is duidelijk te merken. Een game die in het algemeen veel uitdagender is om te spelen ten opzichte van zijn voorgangers.

De free roam modus is wel handig maar brengt weinig nieuws aan de game. Voor nieuwkomers is het handig of als je iets wilt uitproberen qua setup of iets dergelijks. Carriëre modus is ook wat men er van kan verwachten, niet veel speciaal maar wel een hoop speel plezier met de verschillende races, continenten en ondergronden.

Pluspunten

  • Uitdagende controls
  • Grafisch uitstekend
  • Zeer diepe customization

Minpunten

  • Races kunnen te lang duren
  • Motoren hebben hetzelfde geluid
  • Cutscenes zijn hetzelfde
Game
  • 8.1/10
    Game - 8.1/10
8.1/10

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek