Review: Playstation Now

Playstation Now

Playstation Now is een premium service die jou voor een bepaald bedrag per maand onbeperkt Playstation 3 games laat streamen naar jouw PC of Playstation 4. We hebben het een maandje geprobeerd om jou te vertellen waarom deze service misschien wel iets voor jou zou kunnen zijn.

Nu we de Playstation 4 in huis hebben staan en velen de Playstation 3 gewetenloos hebben afgestaan aan een nieuwe eigenaar voor een prijs waar je eigenlijk in eerste instantie niet akkoord mee zou zijn gegaan, missen we toch nog wel een beetje de toffe games die de Playstation 3 te bieden had. Gelukkig kunnen we dankzij Playstation Now een hoop van deze games opnieuw spelen. Zonder Playstation 3.

Wat is Playstation Now?

Voordat we inhoudelijk gaan kijken naar de streaming service en haar potential lijkt het me verstandig om eerst even kort uit te leggen wat deze dienst precies doet.

Heel simpel gezegd is Playstation Now de Netflix van de Playstation 3 games. Voor een X bedrag per maand (€16,99), mag je onbeperkt de Playstation 3 games spelen die aanwezig zijn binnen de service. Er zijn op dit moment meer dan 400 games waaruit je kunt kiezen. Als je niet kunt kiezen mag je ze natuurlijk ook allemaal spelen.

Het aanbod

Zoals al gezegd zijn er op dit moment meer dan 400 games aanwezig in de lijst met games die je kunt spelen. Dit zijn dan ook niet de minste games en vind je er prachtige Playstation games tussen die tot de dag van vandaag nog steeds erg succesvol zijn als standalone of serie. Dan heb ik het natuurlijk over Uncharted, Killzone, God of War en Ratchet and Clank. God of War komt weer terug in de Noorse mythologie dus als je nog niet zeker weet of deze franchise wel iets voor jou is, is dit misschien wel een mooie kans om het een poging te wagen. Helaas zit het verhaal van Nathan Drake er weer op, maar krijgt de game wel weer een nieuwe game met Chloë bekent uit Uncharted 2: Among Thieves. Wederom zou je met behulp van Playstation Now meer achtergrondinformatie kunnen inwinnen over Chloë.

Naast deze killer exclusives zijn er ook hele mooie third-party games aanwezig als Dead Rising, Devil May Cry en Dark Souls. Genoeg reden en genoeg games om de service eens uit te proberen.

ps now killzone

Kosten

De games zijn niet mis en het grote voordeel van de service is dat je Playstation 3 games kunt spelen zonder een Playstation 3. Plug je Playstation 4 Dualshock in je Pc, laptop of natuurlijk PS4 en je kunt aan de slag met de Playstation 3 games. De laadtijden zijn met een goede internetverbinding niet zo heel erg lang, dus zijn er eigenlijk wel nadelen aan Playstation Now? Of vraag je je af waarom niet iedereen in de wereld ondertussen een Dualshock 4 heeft aangeschaft om toegang te krijgen tot meer dan 400 Playstation 3 games?

Helaas, maar het grote nadeel is dan toch die hoge prijs die je er maandelijks voor moet neerleggen om toegang te krijgen tot deze lijst met games. In verhouding met een Playstation 3 kopen met al deze games is €16,99 natuurlijk geen geld. Elke Netflix gebruiker zat al met een brok in zijn keel toen de dienst aankondigde dat ze ook voor bestaande abonnees de prijs gingen verhogen naar een tientje per maand.

€16,99 per maand is toch een flink bedrag, ondanks het aantal speeluren die je er voor terug kunt krijgen. Dat gezegd te hebben vraag je je zeker af of het ‘t geld wel waard is. Mijn antwoord hierop is ja, mits je de mooie Playstation 3 titels gemist hebt en het geld kunt missen om deze te spelen. Alleen voor de nostalgische gevoelens die je krijgt bij het opstarten van Killzone is het ‘t niet waard voor iemand die het geld niet direct kan missen.

Iemand die bijvoorbeeld tot de Playstation 4 alleen maar een Xbox 360 heeft gehad heeft daarentegen enorm veel profijt van deze service omdat diegene in ieder geval al voor €16,99 toegang heeft tot alle Killzone games die verschenen op de Playstation 3. Toevallig zijn dit de drie games die het grote verhaal volgen. Toegang tot alle drie de Uncharted games, de originele The Last of Us en nog veel meer.

Verdict

Playstation Now is een prachtige service en in mijn ogen op dit moment de Netflix van de videogames. Helaas vind ik het aanbod voor de doorgewinterde Playstation gamer niet genoeg om de aandacht er bij te houden waardoor de dienst misschien niet de beste oplossing is voor iemand die de meeste Tripple A games al gespeeld heeft die Playstation Now biedt. Voor iemand die nooit een Playstation 3 heeft gehad is dit een verschrikkelijk mooi aanbod en zou ik deze met open armen, op zijn minst voor een maandje, ontvangen.

Pluspunten:
+ Multiplayer werkt!
+ Ontzettend veel games
+ Toffe Playstation Exclusives
+ Technisch in orde

Minpunten:
– Maandprijs ligt best hoog
– Geen offline play voor de reizigers

  • 9/10
    Aanbod - 9/10
  • 6/10
    prijs - 6/10
7.5/10

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek