Review: Pokémon GO Plus

De Pokémon GO hype is al langzamerhand aan het afzwakken, maar nog steeds is het de meest bespeelde smartphone game op de markt. Ondanks dat de populariteit flink afneemt brengt Niantic nadat het is uitgesteld de Pokémon GO Plus accessoire uit. Wij hebben deze getest om jullie te vertellen of deze gadget de veertig euro die het nu kost, wel waard is.

Het eerste wat ik kwijt wil over de Pokémon GO Plus is dat ik eerlijk gezegd verbaasd was dat het apparaatje in één keer functioneerde naar behoren. Pokémon GO was namelijk heel erg instabiel tijdens de launch en ik verwachte stiekem dat de gadget wel een aantal probleempjes met zich mee zou brengen de eerste paar dagen. Gelukkig deed deze het bijna perfect. Dus laten we snel eens kijken naar wat het apparaatje nu precies doet.

Hoe werkt het?

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Je verbind het apparaatje met je smartphone via de Pokémon app. Vervolgens kun je de app sluiten en blijft deze door de armband op de achtergrond meedraaien. Zodra je langs een Pokémon komt gaat het armbandje trillen en gaat er een groen lichtje knipperen. Om de Pokémon te vangen zonder je telefoon te pakken druk je gewoon op het enige knopje op de accessoire. Nu ‘gooi’ je een PokéBal en gaat er een wit lichtje knipperen. Vanaf hier kunnen er twee dingen gebeuren:

 • Het lichtje gaat rood knipperen en de armband trilt – Je hebt de Pokémon niet gevangen.
 • Het lichtje gaat rood, blauw, groen knipperen en de armband trilt – Je hebt de Pokémon gevangen!

Pokémon Go Plus gevangen

Zodra je langs een PokéStop loopt gaat het armbandje blauw knipperen en kun je simpelweg door op het knopje te drukken de items van een PokéStop claimen. Je armband gaat kort trillen en het aantal keer dat ie trilt, zoveel items krijg je uit de PokéStop. Trilt de Pokémon GO Plus dus 3 keer snel achter elkaar? Dan heb je drie items geloot uit de PokéStop.

Van alles wat je met de armband doet krijg je ook een notificatie op je telefoon. Je kunt achteraf dus mooi bijhouden wat er precies is gebeurd als je het even niet meer zeker weet. Na een uur spelen verloopt je sessie en moet je Pokémon GO openen om een nieuwe sessie te starten met de armband.

Pokémon Go Plus notificatie

Vreemd genoeg tellen het aantal kilometers wat ik loop gewoon door terwijl ik de app op de achtergrond draai. Volgens mij was dit niet totaal de bedoeling in de eerste plaats maar volgens sommige bronnen is dit veranderd omdat de gadget anders simpelweg te weinig te bieden heeft. Hoe dan ook, ik klaag niet!

Wilde Pokémon slaan op de vlucht voor Pokémon GO Plus

De armband is een leuke gadget en het werkt allemaal naar behoren en naar verwachting. Echter is het vangen van Pokémon misschien iets wat je toch liever zelf wilt doen. Vooral als het gaat om een Pokémon dat geen Pidgey, Rattata, Weedle, of Drowzee is. Waarom? Omdat Pokémon veel sneller vluchten als je ze probeert te vangen met de armband. Ongeveer 50% van de keren dat ik heb geprobeerd om een Pokémon te vangen is het mislukt (zelfs Pidgey’s).

Pokémon die niet in je PokéDex staan moet je trouwens handmatig vangen met je smartphone. Dit gaat helaas niet via de Plus armband. Zodra je de app opent en handmatig acties gaat uitvoeren in de game blijft Pokémon GO aangeven dat de accessoire verbonden is. Echter heb ik gemerkt dat wanneer ik de app afsloot (en op de achtergrond liet meedraaien) dat de Plus armband geen meldingen meer gaf. De accessoire opnieuw verbinden heeft dit opgelost. Door simpelweg op het icoontje te tappen op je scherm en het knopje in te drukken op je armband is deze weer verbonden met de game en kun je rustig verder wandelen met je smartphone in je zak.

Pokémon GO Plus connected

Helaas zorgt het armbandje er ook niet voor dat je batterij langer mee gaat, de app blijft continue in de achtergrond van je batterij snoepen. Als je dus van plan was om de armband te gebruiken zodat je batterij het langer zou volhouden, plan mislukt.

Conclusie

Lang verhaal kort vervangt de armband jouw beeldscherm voor één multifunctioneel knopje. Handig voor wanneer je toch Pokémon wilt vangen en items wilt collecteren, maar je handen vol hebt. Ook in de auto kun je gebruik maken van de armband, want je krijgt geen ‘je gaat te snel’ waarschuwing (dit is natuurlijk niet verantwoord). Het is dus een leuk apparaatje, die doet wat die moet doen, voor een bedrag van vier tientjes. Of dit bedrag het waard is voor jou moet je voor jezelf maar even bedenken. Ik ben er in ieder geval blij mee. Zo kan ik namelijk mijn eggs laten hatchen zonder dat ik steeds m’n telefoon moet vasthouden.

Pokémon Go Plus

Wij hebben de armband getest met daarnaast een extra smartphone met Pokémon GO actief. De armband vond in bijna alle gevallen de Pokémon eerder dan de speler met de app open. Dit scheelde echter niet veel, want zodra de armband begon met trillen verschenen enkele milliseconden later de Pokémon op het beeldscherm. We zijn er in ieder geval zeker van dat de armband naar behoren functioneert en een snelle reactietijd heeft.

Pokémon GO Plus is onder andere te koop bij Intertoys voor een adviesprijs van €39,99

 • 10/10
  PokéStops - 10/10
 • 6/10
  Pokémon vangen - 6/10
 • 8/10
  Verbinding met app - 8/10
8/10

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek