Review: Pro Evolution Soccer 2018 Online – robuust, maar..

PES 2018

Een tijdje geleden heb jij al de review kunnen lezen van Pro Evolution Soccer 2018 offline. Hierin ging het over verschillende toernooien, de graphics van de game en de trainingen. Vandaag gaan wij het hebben over het online gedeelte van PES 2018! 

Het spel is gespeeld op een normale PlayStation 4 console met de nieuwste patches voor de game.

PES 2018 MyClub – een concurrent

Pro Evolution Soccer 2018 MyClub is eigenlijk de concurrent van FIFA haar Ultimate Team. Je begint met een niet zo goeie ploeg en probeert hier betere spelers voor te krijgen. Op moment van schrijven is er een promotie gaande waar je in het begin een extra goede speler krijgt voor in het team. In mijn geval was dit Boateng. Net zoals de concurrent krijg je te maken met het verzamelen van spelers, fitness kaarten en nog veel meer. Na elk potje dat je speelt krijg je punten welk jij ook weer kan investeren. Leuk om hier te vermelden is dat er op dit moment ook een evenement aan de gang is waar jij de eerste vijf wedstrijden 10000 punten per potje krijgt. Dit moet een goeie boost geven aan het team waaraan jij werkt en is dus zeker de moeite waard. Het is Konami ook wel te prijzen dat zij dit soort acties voor spelers doen die het spel vroeg hebben. Hierdoor heb je een voordeel en wordt je beloond. Hopelijk dan ook dat Konami het volhoud om het gehele jaar door met leuke acties te komen.

Voor een beginnende PES speler is MyClub een hele onderneming. Je maakt geen gebruik van pakjes maar kunt een speler krijgen met een ticket die jij inlevert. Deze win je na wedstrijden of koop jij met opgespaarde punten, of echt geld natuurlijk. Welke speler jij krijgt uit dit ticket is ook niet zeker, wat natuurlijk ook wel een beetje hoort bij deze game modes.

Online niet helemaal perfect

De matchmaking is wel een punt waar ik mij aardig aan stoorde tijdens het spelen van de online modes. Misschien is het omdat de game nog niet zo lang uit is. Het duurde voor mij ontzettend lang om in een game te komen. Om eerlijk te zijn ben ik dat ook niet echt meer gewent tegenwoordig. Het duurde soms wel een aantal minuten voor ik eindelijk een tegenstander had en in een pot zat. Eenmaal in de game was de connectie gewoon perfect en had ik geen last van lag. Het was eigenlijk alsof ik gewoon een offline match speelde, zo goed.

Tot slot

Het grootste probleem wat je dan ook met Pro Evolution Soccer 2018 gaat krijgen is het vinden van een tegenstander. Wanneer dat dus eenmaal is gelukt ga je veel plezier beleven aan MyClub, de normale online matches en nog veel meer. PES 2018 is een goed totaalpakket met haar tekortkomingen. Maar is dit jaar een goede concurrent voor FIFA zo lijkt het. Ik ben van mening dat EA ook een stap omhoog moet zetten met FIFA 18 want anders kunnen zij dit jaar zo maar worden ingehaald.

Pluspunten:
+
 MyClub goeie concurrent
+ Online geen lag. Alsof je offline speelt

Minpunten:
 MyClub nog wel erg moeilijk als beginner
– Een match vinden kan soms ontzettend lang duren

  • 9/10
    Online content - 9/10
  • 8/10
    Online gameplay - 8/10
  • 7.5/10
    Totaalervaring - 7.5/10
8.2/10

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek