Review: RIGS

Rigs pilots

RIGS is een Playstation VR exclusive First-Person Shooter waarin je in de huid van een professionele RIGS Mechanized Combat League vechter kruipt. Kies een professioneel team voor offline en online play en baan je weg naar de top divisie in de MCL!

Als e-sports een gezicht had dan was RIGS het brein erachter. RIGS is een compacte VR shooter die exclusief is uitgebracht voor de Playstation VR. De game is fast-paced, ziet er stoer uit, heeft interessante gameplay elementen en neemt je mee op een heel nieuw level van gaming.

RIGS PSVR

Gameplay

Het spel werkt heel erg simpel. Je kruipt in een RIG, een soort robot/Titan, uitgerust met een speciale ability en wapens. Je doel ligt een beetje aan de gameplay mode maar bestaat voornamelijk uit het vijandelijke team kapot schieten. Ook al speel je een soort van Rugby mode waarin je de bal in het doel van de tegenstander moet zien te krijgen, heb je nog altijd je guns om er voor te zorgen dat niemand je bal af pakt.

Er zijn in totaal vier soorten RIGS waar je uit kunt kiezen. Dit zijn:

 • Mirage – Dubbele sprong
 • Hunter – Sneller dan andere RIGS en een stuk kleiner waardoor deze door smalle openingen past
 • Tempest – Springt heel hoog en kan zweven en gliden
 • Sentinel – Soort tank die zijn sprong kan opladen om daarmee andere RIGS te pletten

Uit deze vier verschillende soorten heeft iedere soort verschillende RIGS met aparte wapenuitrustingen.

RIGS

Tempest RIG

Een minpuntje zijn de gamemodes van RIGS. Er zijn een drietal gamemodes waarvan eigenlijk alleen Team Takedown (Team Deathmatch) leuk en competitief aanvoelt.

 • Team Takedown – Team Deathmatch
 • Endzone – De Rugby gamemode
 • Power Slam – score punten door een ring in te springen in het midden van de arena, je moet wel Overdrive hebben geactiveerd

Het grote nadeel aan Endzone is dat je maar met teams van drie personen speelt. Zodra de bal bij een team in handen ligt is het moeilijk om hem nog op tijd af te kunnen pakken, vooral als je verder weg van je doel verwijderd bent dan de tegenstander met de bal. Drie personen voelt eigenlijk net te weinig aan voor deze game mode aangezien je weinig tactische plaatsing kunt toepassen.

RIGS Powerslam arena

Power Slam is alleen leuk als teamgenoten daadwerkelijk de tegenstanders met Overdrive proberen te slopen, meestal is dat niet zo.

Story

Eigenlijk is dit een heel erg simpel en voor de hand liggend verhaal. Je bent gepromoveerd tot een professionele RIG piloot en je gaat je nu mengen met de grote jongens. Je kiest een team met een coole naam uit, Reapers bijvoorbeeld en gaat voor dat team nu in de klassementen spelen. Je recruit teamgenoten met hun bijbehorende RIG, dus je kiest eigenlijk gewoon wat voor soort RIGS je in je team wilt hebben. Je begint met slechte spelers, maar kunt later upgraden. Dit kost natuurlijk wel wat.

Zo werk je je weg omhoog en kom je steeds sterkere teams tegen. Je kunt sponsoren werven door bepaalde opdrachten uit te voeren in zowel multiplayer als singleplayer. Deze bestaan uit bijvoorbeeld een X aantal takedowns scoren. Als beloning krijg je hiervoor een helm, outfit, vizier, victory pose, etc. Het is vooral cosmetisch dus, maar voegt wel leuke uitdagingen toe aan de game. Daarnaast krijg je de victory pose van de MVP te zien aan het einde van de match. Dus een goede victory pose hebben is een must have.

RIGS Chief

Uiterlijk

De game ziet er heel erg mooi uit, vooral vergeleken met andere VR games die ik heb gespeeld op de Playstation VR. Het is simpel, futuristisch en strak. Het publiek leeft mee met de gameplay en de commentator houdt je een beetje up to date zodat jezelf niet naar de score etc. hoeft te kijken, want wow! Er gebeurt zoveel tegelijk. Het ene moment ben je naar je minimap aan het kijken om die ene vijand achter je te zoeken en een halve seconde later wordt er een raket in je gezicht gesmeten of stormt er een vijandelijke RIG op je af.

Ik kreeg kriebels in mijn buik toen ik de eerste keer via de lift het stadion in werd gebracht. Het voelde een beetje alsof ik voor de eerste keer ging karten, maar toch net iets anders.

Verdict

RIGS MCL is een game die je gespeeld MOET hebben als je een Playstation VR hebt. Als je geen Playstation VR hebt maar je bent nog aan het twijfelen, lees dan even onze review over de Playstation VR! Deze game is snel, competitief, leuk, makkelijk om te leren, heel eenvoudig naar eigen smaak aan te passen en vooral met vrienden erg verslavend.

Pluspunten:
+ Fast-Paced
+ Ultieme VR ervaring
+ Commentaar en publiek

Minpunten:
 Onaantrekkelijke gamemodes

 • 9/10
  Gameplay - 9/10
 • 9/10
  Uiterlijk - 9/10
 • 6/10
  Story - 6/10
8/10

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek