Review: Speedlink Xilu Portable Speaker

Speedlink Xilu

Thuis, in de tuin, of onderweg muziek luisteren met prima geluidskwaliteit? Speedlink zorgt er voor dat dit mogelijk wordt gemaakt dankzij de Speedlink Xilu. Een hele kleine portable speaker in de vorm van een kubus, die niet groter is dan vijf kubieke centimeter! 

De Xilu Portable Speaker van Speedlink is een heel klein en compact apparaatje dat bijna te schattig is voor het soort muziek wat ik er mee afspeel, maar zo zie je maar dat de kleintjes ook veel pit kunnen hebben. Laten we snel over gaan op de review, om er achter te komen of deze kleine kubus iets voor jou is!

Klein maar fijn

Met een formaat van 5 kubieke centimeter is deze draagbare speaker overal mee naar toe te nemen, en past hij heel gemakkelijk in je jaszak, of de bobbel aan de zijkant van je jas nou wel of niet uitziet laten we hierbij even buiten beschouwing. De kubus weegt zo’n 150 gram en is daarmee één van de lichtste geluidsspelers op de markt, oordopjes blijven net iets lichter.

Juist omdat het apparaatje zo klein is zou je verwachten dat het een hoop frutsel werk is om de kubus in te stellen, te bedienen en te configureren met jouw bluetooth device. Maar gelukkig valt dit eigenlijk wel reuzen mee. Tot mijn verbazing is dit zelfs het eerste bluetooth apparaat dat zonder een hoop gezeur in een keer wilde verbinden met mijn iPhone 6. Je zet het apparaatje aan, zoekt naar bluetooth devices op jouw smartphone of tablet, klikt op Speedlink Xilu en klaar is kees!

Speedlink Xilu onderkant

De onderkant, waar de bedieningsknopjes zitten.

De kubus heeft een strak design, zoals in de afbeelding te zien is, is deze grijs metaal met een plastic bodem waar vier kleine pootjes op zitten die redelijk veel grip hebben op veel oppervlakten. Het apparaatje trilt namelijk best heftig op hoog volume, maar zolang je hem op een rechte oppervlakte hebt staan kan dit denk ik geen kwaad, bij mij bleef de speaker namelijk mooi op zijn plekje staan.

Speedlink Xilu

Ondersteuning

Een klein apparaatje met maar twee ingangen, namelijk micro-usb naar usb en 3,5mm naar 3,5mm. Heb je dus geen bluetooth apparaten dan kan je ook gebruik maken van de 3,5mm kabel. Het enige probleem hierbij is, is dat je dan geen gebruik kunt maken van de knopjes op de speaker. Je kan dan alleen vanaf het verbonden apparaat het volume regelen. Met de usb kabel kan je de speaker opladen aan bijna alle elektronica met usb poorten. Heel handig dus (oplaadtijd: 2 tot 3 uur).

Via bluetooth heeft de speaker zo’n tien meter bereik.

Geluid

Dan hebben we het belangrijkste voor het laatste bewaard natuurlijk, en dat is het geluid van het apparaatje. Ondanks dat het een klein dingetje is, komt er genoeg power uit om jou zo’n 4 uur te vermaken met jouw favoriete muziek of het geluid van de game die je aan het spelen bent op je smartphone, of tablet. Pas zodra je het geluid bijna op het maximum zet wordt het minder zuiver en minder prettig om aan te horen. Tot een volume niveau van ongeveer 70-80%, ligt er aan wat je luistert, heb je hier nog geen last van! Voor het formaat geeft de Speedlink Xilu een mooi geluidje.

Conclusie

Voor een richtprijs van ongeveer 30 euro is de Speedlink Xilu Portable Speaker al verkrijgbaar en is daarmee een van kleinste en lichtste speaker op de markt die voor zijn formaat een uitstekend geluid geeft en vrij lang mee gaat. Van een apparaatje van vijf kubieke centimeter kan je niet verwachten dat je het gevoel krijgt alsof je in een discotheek zit, toch? Het is een heel eenvoudig te bedienen apparaatje die binnen een aantal tellen is gekoppeld aan jouw bluetooth device en daarmee klaar is voor gebruik.

Daarnaast kan je er ook hands-free mee bellen, er zit namelijk ook een microfoon in!

Getest op:
+ iPhone 6 (muziek)
+ Microsoft Surface Pro 4 (games)

Pluspunten:
+ Draagbaar
+ Gaat lang mee
+ Prima geluidskwaliteit

Minpunten:
 Verliest zuiverheid op hoog vollume
Korte kabel kan soms vervelend zijn (0,5m)

7/10

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek