Review: SteelSeries Apex M800

Apex M800
SteelSeries Apex M800

De SteelSeries Apex M800 is een van de parade paardjes van SteelSeries en functioneert tevens als een introductie van hun nieuwe post-cherry switches, beter bekend als “QS1”. De Apex M800 komt met volledige RGB opties van 16.8 miljoen kleuren en per toets is dit te configureren. Het is dus een hele verbetering ten opzichten van de vorige Apex, welke alleen per groep te veranderen was.

De Apex M800 heeft een aantal interessante design keuzes die standaard zijn voor de SteelSeries toetsenborden, waarvan de meest herkenbare toch wel de grote spatiebalk is. Het heeft een vanaf prijs van €169,- . Hij is daarmee goedkoper dan een Razer. Lees verder en vind uit hoe de nieuwe switches van SteelSeries voelen in actie en of het toetsenbord zijn €169 euro waard is.

Functies en Prestatie

De Apex M800 komt met een complete set functies die je zou verwachten van een high-end toetsenbord, 256 toetsaanslagen tegelijk, alle toetsen zijn volledig programmeerbaar, multimedia toetsen via de functietoetsen. Deze functies zijn allemaal goed geïmplementeerd. Alhoewel geen van deze opties zichtbaar beter zijn dan die van de andere. Het toetsenbord komt ook met 2 standaard usb 2.0 poorten en deze zijn terug te vinden aan de boven kant van het toetsenbord en kunnen gebruik worden om andere randapparatuur mee aan te sluiten. Normale usb sticks werken er gewoon op. Deze extra poorten zitten op een makkelijk bereikbare plaats en geeft de Apex M800 een stapje voor op de concurrentie.

‘t Meest leuke aan dit toetsenbord is toch wel de nieuwe QS1 switch. Het is een poging van SteelSeries om hoge kwaliteit switches te maken die zijn focus heeft op gamers en een alternatief biedt op de Cherry MX switches die de meeste mechanische toetsenborden gebruiken, die een voorraad tekort kent. Terwijl sommige diehard gamers zich puur richten op de Cherry switch, moet SteelSeries realistisch kijken en naar een potentiële vervangener voor de Cherry keys

De QS1 is gemaakt met een partnerschap tussen SteelSeries en Kailh en zijn ontwikkeld voor een snellere en meer precieze gaming input. SteelSeries claimt dat de QS1 25% snellere bediening  heeft dan een reguliere mechanische switch.

SteelSeries-QS1-Switch-Comparison

Deze claims nemen we hier meestal met een flinke korrel zout en ik ben dan ook aan de slag gegaan om te kijken of ik het verschil kon merken ten op zichten van een andere mechanische opties zoals de Cherry MX.  De QS1 toetsen zijn significant anders dan de andere mechanische toetsen maar of het ook beter is? Tijdens mijn eerste paar uurtjes gamen op dit toetsenbord voelde het behoorlijk onwennig. Tijdens mijn potje Battlefield kwam het regelmatig voor dat ik heel lichtjes op m’n spatiebalk drukte en ik vervolgens als een springend konijn het speelveld overging. Na een paar rondes te hebben gespeeld was dit weer als vanouds en ging het weer lekker met me in het spel. Ik ben na een paar uur gamen en schrijven niet overtuigd dat het me sneller maakt, maar dit kunnen ook mijn belabberde reflexen zijn… Voor een professionele gamer zal dit zeker wel het geval kunnen zijn. De QS1 houdt zich netjes staande tussen de Cherry en niet Cherry toetsenborden. Ze voelen snel en goed een beetje onwennig de eerste keer maar je gaat er van houden als je er een beetje mee oefent.

De QS1 switches maken ook minder geluid dan andere populaire switch opties. Dit kan en goed maar ook een slecht iets zijn afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.
Hieronder zie je een geluidsvergelijking tussen de Apex M800 en de Corsair K70 RGB

Buiten het toetsenbord zelf, komt de Apex M800 ook met een extra setje rubber voetjes die je kunt gebruiken om de hoogte van het toetsenbord te verhogen. Daarnaast ontvang je nog extra toetsen om je Windows toets te vervangen naar die van een Mac en je krijgt een setje SteelSeries stickers erbij.

 

Pagina's: 1 2 3 4 5

Tags

Over: owning

|PHP|HTML|CSS|PC GAMER|BATTLEFIELD FAN|Hardware Junkie|

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek