Review: Turtlebeach Elite 800

TE800

De Elite 800 is al een hele poos beschikbaar op de markt, maar toch ontvangen we veel berichten met de vraag: welke headset moet ik kopen? Welke headset is het beste voor…..? Een beste headset is er in mijn ogen niet, maar er zitten wel verdomd goede tussen, de elite 800 is daar ook een van!

De Turtlebeach Elite 800 is een koptelefoon ontworpen voor de PS4, ook werkt deze met de PS3 en jouw smartphone. Helaas is deze koptelefoon niet compatibel met de PC, misschien dat het wellicht lukt met de juiste tweaks, maar uit de doos werkt deze niet optimaal op de pc, en raad ik het ook af om deze voor de PC te gebruiken. Wel kan je via de PC een stuurprogramma downloaden om jouw presets op de koptelefoon aan te passen om jouw geluidservaring te veranderen naar wat jij prettig vindt.

 

Elite 800

Geluid

De Elite 800 heeft een prachtig geluid voor verschillende dingen die jij er mee wilt gaan doen, door de verschillende presets op de koptelefoon kan jij jouw geluid aanpassen aan de game die jij aan het spelen bent. Deze koptelefoon geeft jouw de ultieme game ervaring zonder dat jij gestoord wordt door omgeving geluid, want deze koptelefoon sluit het omgevingsgeluid zo goed als perfect af. Vooral als je diep in het spel zit met je geluid lekker hard aan zal je geen bom horen vallen en hoef jij je in ieder geval geen zorgen te maken over een derde wereld oorlog! Dit zijn de verschillende presets die aanwezig zijn op de Elite 800:

 • Game Mode
  • Signature sound: Jij hoort precies wat de developers willen dat jij hoort, dit is de standaard mode waar je bij iedere game mee uit de voeten kunt komen.
  • Shooter: Bevind je in het oorlogsgebied! Hoor de kogels van jouw borst afkaatsen en probeer niet te schrikken als er een granaat vlak achter je explodeert!
  • Racing: Hoor de motor brullen als je het gaspedaal intrapt en luister goed naar alle racers die je proberen in te halen.
  • Sports: Jij bevind je in het midden van een stadion, met fans die je toejuichen van elke kant.
  • Superhuman hearing: Ga de valsspeler uithangen door lage en vervaagde tonen te versterken om zo jouw vijanden af te maken voordat ze doorhebben dat je er eigenlijk bent.
  • Footstep Focus: Spreekt voor zich, jij hoort vijandelijke voetstappen extra goed zodat je precies weet waar ze uithangen en waar ze heen lopen.
 • Movie Mode
  • Siganture sound: Nogmaals de standaard instellingen zodat jij van elke film kunt genieten alsof je er zelf bij bent.
  • Action: Voel de explosies in je gezicht en kogels langs je af zoomen, vliegt er nu een helikopter boven jouw huis of komt dat uit de film?
  • Horror: Laat deze maar uit staan.. Jij hoort ieder kraakje, elke piep van een deur en het geschreeuw zal je de stuipen op het lijf jagen.
  • Drama: De stemmen en conversaties worden zodanig geboost zodat je bijna mee kan janken met de hoofdpersonage alsof je er naast staat.
 • Music mode
  • Signature sound: Alweer jouw standaard keuze als jij geen van onderstaande gepast vindt.
  • Stadium: Jij bent aanwezig bij het concert van jouw favoriete artiest! Althans, dat denk je misschien als je je ogen sluit.
  • Acoustic: Ervaar een persoonlijk concert, alleen jij en jouw favoriete artiest zijn hierin aanwezig.
  • Dance: Ga helemaal los wanneer de Dj de meest leipe drop ooit de lucht ingooit.
 • Surround off
  • Natural Sound: Hoor jouw media zoals bedoeld.
  • Bass Booster: Spreekt voor zich, voel de diepe sound effects in jouw game of muziek.
  • Bass & Treble booster: Het beste uit beide werelden, schroef zowel de lage als hoge tonen op voor een krachtige ervaring.
  • Vocal booster: De vocals zallen hierin geboost worden zodat jij mee kan leven met jouw favoriete personage.

Microfoon

Alhoewel de Microfoon op deze headset niet zichtbaar is, is er wel degelijk een aanwezig. Deze zit mooi verstopt zodat die nooit in de weg zit, voor sommigen is dit misschien vervelend omdat ze het gevoel hebben niet gehoord te worden als er geen microfoontje voor hun mond hangt, maar dat is bij deze headset niet het geval!

Net zoals het geluid heeft ook de microfoon een aantal verschillende presets om uit te kiezen:

 • Quiet Room: Je bent altijd duidelijk te horen, selecteer deze mode wanneer er geen achtergrond geluid aanwezig is.
 • Normal Room: Voor het alledaagse huisje, deze mode zal de standaard ruis wegwerken zoals het geluid van de airconditioning, het gezoom van de koelkast of muziek en gesprekken uit andere omliggende kamers.
 • Loud Room: Wordt er toevallig met een sloophamer gewerkt in jouw kamer terwijl je aan het gamen bent? Geen probleem! Flauwekul natuurlijk, deze mode zal gesprekken en muziek die in dezelfde ruimte bevinden, proberen weg te filteren.
 • Outdoor: Deze mode zal alleen geluid oppakken dat word opgepakt rond jouw mond, zodat de persoon aan de andere kant geen last heeft van langsrijdende auto’s bijvoorbeeld.

Comfort

De headset heeft een verstelbare band, zoals we wel gewend zijn bij iedere headset, wel zo fijn. Verder zit het apparaatje mooi rond mijn hoofd en heb ik geen last gehad van knellende oorpijn naar een paar uurtjes gamen, ondanks dat de koptelefoon best strak zit. De leren oorkussentjes voelen fijn aan en heb er een stuk minder last van dan bij bijvoorbeeld mijn huidige headset (PX21) die ik voor de PC gebruik. De headset is compleet draadloos en gaat zo’n 10 uur mee voordat je hem eens moet gaan opladen. Ik word zelf altijd helemaal gek van al die kabels en ook bij mij huidige PC headset weet ik nooit waar ik met die rot kabels heen moet, zo zijn er ook al de nodige headsets gesneuveld namelijk. Het enige nadeel hiervan is dat de Elite 800 eigenlijk niet met kabel te gebruiken is. Is je headset leeg, dan zal je toch even zonder moeten helaas!

leren oorkussen

Besturing

Het gedeelte waar ik zelf het minst tevreden over ben is de manier waarom je alles regelt met deze headset, de knoppen zitten namelijk allemaal verwerk aan de zijkant van de oor kussens, het ziet er allemaal heel strak uit, maar vooral in het begin moest ik mijn headset meerdere malen van mijn hoofd afhalen om te kijken welk knopje ik nu moest indrukken om mijn preset of game volume  aan te passen, was het nu rechts of links? Shit, nu heb ik hem uitgezet! Natuurlijk zal dit na verloop van tijd allemaal wel wennen, maar een losse afstandsbediening was misschien wel de oplossing geweest hiervoor.

Conclussie

Al met al is het een meer dan leuke headset voor de echte PS3 en PS4 gamers, met een hoop verschillende opties en mogelijkheden ben je voor zowat elke game uitgerust met het perfecte geluid om jou een voorsprong te geven! Heb jij genoeg centjes op de bank, spendeer je genoeg vrije tijd op jouw Playstation en wil je daarbij voor iedere game een mooie geluidservaring beleven zonder gestoord te worden? Dan is dit misschien wel de headset voor jou!

Pluspunten:

+ Mooi geluid
+ Genoeg presets en mogelijkheden tot aanpassingen
+ Stijlvol

Minpunten:

Behoorlijk prijzig
Niet PC compatibel
Knopjes op de hoofdtelefoon zelf

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek