Riot Games verkrijgt Rising Thunder dev

Rising Thunder Riot

Rising Thunder developer Radiant Entertainment is overgenomen door Riot Games, het bedrijf achter de succesvolle MOBA League of Legends. Het bedrijf zal dan ook beginnen aan een nieuwe game. Of het Rising Thunder project door gaat is niet duidelijk. De alpha op PC zal op 18 maart eindigen.

“Met grote vreugde willen we aankondigen dat Radiant Entertainment is verkregen door Riot Games” aldus een bericht op de website van de studio. “Riot Games developers zullen dan ook door werken met de missie om indrukwekkende games die ons persoonlijk aanspreken te maken.” Dit roept natuurlijk vragen op. Wat zal er gebeuren met de games bijvoorbeeld?

Radiant maakte bekend dat de alpha test phase voor Rising Thunder, de free to play titel die alleen speelbaar is op PC, zal eindigen op 18 maart. Het development team zal dan ook beginnen aan een nieuwe game. Uit dit bericht werd niet duidelijk of de development aan Rising Thunder verder zal gaan of dat het project geschorst wordt. De studio lijkt zich meer te richten op de nieuwe game en merkte dan ook op dat zij ontzettend enthousiast zijn over deze nieuwe game. Meer informatie over de status en toekomst van Rising Thunder zal waarschijnlijk spoedig volgen.

Rising Thunder Riot

Rising Thunder werd ontwikkeld als een game die de core mechanics van een fighting game over nam en daar MOBA elementen aan toevoegt. League of Legends is daar bij een bron van inspiratie geweest. De game maakt combos en special moves makkelijker om een focus te kunnen leggen op strategie. Ex-Capcom developer Seth Killian was lid van het design team. Killian werkte al eerder aan Street Fighter IV en richtte samen met zijn partners het EVO Fighting Game Tournament op. Radiant Entertainment werd werd door Tony en Tom Canon, de andere oprichters van EVO, opgestart.

De studio bedankte alle spelers die Stonehearth en Rising Thunder hebben gespeeld, de Kickstarter hebben gesteund, de games hebben gedeeld en feedback hebben gegeven. De Studio noemt deze spelers een bron van inspiratie en motivatie. Riot games werd in 2015 al verkregen door het Chinese bedrijf Tencent. Tencent bezit zo’n 40 procent van de aandelen in Epic Games, het bedrijf achter Gears of War.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek