Riot laat de droprates van Hextech boxes zien op hun site

Hextech Crafting

Het is een hot topic in de gamewereld geworden: het probleem van loot boxes. League of Legends gebruikt ook een loot box systeem in de vorm van Hextech crafting in League of Legends. Op hun website heeft een Riot Games werknemer de droprates van deze hextech boxes weergegeven.

Na het grote debacle dat het loot box systeem in Star Wars Battlefront 2 was, is er in de gamewereld veel meer aandacht gevestigd op dit systeem. League of Legends heeft ook een loot box systeem genaamd Hextech Crafting. Hextech crafting is een systeem dat gebruikt maakt van kistjes en sleutels, die beiden te verkrijgen zijn door de game te spelen. Er zijn echter altijd heel veel vragen geweest van spelers wat er precies in een kistje kan zitten. Riot Games heeft vandaag op hun website een post geplaatst om hier meer duidelijkheid over te geven.

De post laat in eerste instantie zien wat de droprates van de mogelijke items in een hextech chest zijn. Naast de droprates gaan ze in op andere onderdelen van het systeem. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan de bad luck protection, die ervoor zorgt dat je nooit meer dan 3 kistjes kan openen zonder een skin shard te krijgen. Er wordt ook over een nieuwe loot box gepraat in de post, die met patch 8.7 geïntroduceerd zal worden. Deze nieuwe loot box heet de Masterwork chest en dit kistje zal nooit een champion shard bevatten. De Masterwork chest zal voor 165 RP of 225 RP inclusief een sleutel in de League store gekocht kunnen worden.

Hextech droprates (Bron)

Op de website zijn de percentages van verschillende items die uit een hextech chest kunnen droppen te vinden. Een skin shard kan bijvoorbeeld uit 50% van de hextech chests tevoorschijn komen, uit 25% van de kistjes komt een championshard en in 10% van de gevallen zul je een permanente emote ontvangen. De overige percentages staan op de website. De aankomende Masterwork chest heeft voornamelijk een verhoogde kans op een skin shard, die is in dit kistje namelijk 70%. De overige percentages zijn redelijk gelijk op die van de championshard na, want die is in dit kistje 0%.

Wat vinden jullie van de droprates van de Hextech chests? Zijn ze hoger of lager dan jullie verwacht hadden?

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek