Rise of the Tomb Raider debuteert slecht

Rise of the Tomb Raider

Microsoft heeft deze feestdagen een aantal games waar je als gamer zijnde niet kan wachten tot je ze kan spelen. Een game welk dit effect op gamers hoorde te hebben was het nieuwste deel in de Tomb Raider serie genaamd Rise of the Tomb Raider. Nu er wat verkoopcijfers binnenkomen moeten we alleen het tegenovergestelde wat verwacht zou worden door Microsoft concluderen.

De reboot van Tomb Raider werd erg goed door de menigte ontvangen en Square Enix maakte zelfs een nieuw deel bekend in deze reeks genaamd Rise of the Tomb Raider. Deze game is het eerste jaar exclusief aan het Xbox One platform van Microsoft. Alleen lijkt het er nu op dat deze exclusiviteit Square Enix meer schade oplevert dan winst. De verkoopcijfers zijn aan het binnenkomen en hieruit valt op te maken dat Rise of the Tomb Raider minder dan 63.000 keer fysiek is verkocht in Engeland. Ter vergelijking verkocht het vorige deel in de serie, welke alleen de naam Tomb Raider droeg, 183.000 stuks. Het is natuurlijk logisch dat in een serie waar de game eerst op meerdere platformen was meer verkoopt als de de game welke alleen op een enkel platform verschijnt. Maar het zijn toch nummers waar zowel Microsoft als Square Enix niet blij mee zullen zijn.

tomb raider

Engeland wordt vaak gezien als een grote markt in de gaming wereld en het koopgedrag staat vaak gelijk met veel andere landen. Het was natuurlijk een drukke maand waarin de game zijn weg omhoog moest boksen tegen bijvoorbeeld het grote Fallout 4 welke ook deze maand verscheen. Het is nog de vraag of Square Enix verder gaat met de serie als de verkopen zo laag blijven, het wachten is wat de rest van de maanden doet voor deze game en ook of het meer geld in het laatje brengt wanneer de game over een jaar op meerdere platformen terecht komt.

Heb jij Rise of the Tomb Raider gekocht? Laat het ons weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek