Rise of the Tomb Raider eind Januari beschikbaar!

Square Enix heeft laten weten dat Rise of the Tomb Raider op 28 januari beschikbaar zal zijn voor Steam en Windows 10. De pre-order is wel nu al beschikbaar. De game is al een tijdje beschikbaar voor de Xbox, maar zal nu ook op andere platformen gaan verschijnen aangezien het een timed-exclusive van de Xbox One en 360 was.

Na de ontdekking van een oeroud mysterie moet Lara door de meest gevaarlijke en afgelegen gebieden van Siberië trekken, om het geheim van de onsterfelijkheid te ontdekken voor een mysterieuze en gevaarlijke organisatie genaamd Trinity dat doet. Lara zal alles uit de kast moeten halen om nieuwe vriendschappen te vormen, en uiteindelijk haar rol als de Tomb Raider te accepteren. Het spel zou vol geweldige actie-momenten moeten zitten, en natuurlijk een flink deel gevaarlijke ruïnes om doorheen te klimmen.

De PC versie van Rise of the Tomb Raider zal via Steam, de Windows Store, Amazon, de Square Enix online store en natuurlijk via daadwerkelijke winkels te verkrijgen zijn. De normale versie van het spel kost €60, en de Digital Deluxe editie kost €90. Hierbij komt een Season Pass, voor toegang tot bijna alle toekomstige en huidige DLC.

Ook is er een Collector’s Edition beschikbaar, die samen met alle content van de Digital Deluxe edition, een 12-inch beeldje van Lara zelf, en replica’s van Lara’s in-game dagboek en ketting. Het spel komt hierbij ook in een metalen case in plaats van de standaard plastic. Deze editie van het spel is alleen verkrijgbaar in Square Enix’s online store, voor €150.
PC - RotTR
Tomb Raider is natuurlijk een lang-lopende serie, maar met de vernieuwde versie werd in 2013 de franchise nieuw leven in geblazen. Als huidige reviews en commentaren te geloven zijn, zal dit lid van de franchise ook absoluut niet teleur stellen. Rise of the Tomb Raider heeft immers nu al meedere nominaties voor Beste Actie/Avontuur game, onder andere bij The Game Awards.
Een hoop mensen waren enthousiast over Tomb Raider in 2013, en het is erg fijn om te kunnen aankondigen dat dat ook in 2016 geoorloofd lijkt te zijn!

Tags

Over: Lamenotcool

ICT-Student in Eindhoven en part-time gamer. Ik ben vooral een groot fan van RPG's, met Dark Souls als voornaamste IP. Dark Souls 3 screenshot Hier en daar speel ik ook wel eens graag een FPS, maar van strategy-stijl games (en dan vooral tower defense) ben ik niet te spreken. Mocht je een keer een aanbeveling hebben voor een mooie hardcore-RPG, laat het even weten!

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek