Rise of the Tomb Raider verkoopt goed

Rise of the Tomb Raider

Een aantal jaar geleden blies Square Enix nieuw leven in de gameserie Tomb Raider. Een volledige reboot die Lara Croft weer op de kaart zette binnen de gaming industrie. Na deze reboot kwam er recentelijk een nieuwe game uit, genaamd Rise of the Tomb Raider, welke voor een tijd exclusief was voor het Xbox One platform. De game vond dit jaar ook zijn weg naar PC en komt later dit jaar uit voor de PlayStation 4. Voor de PC zijn er nu Steam verkoopdata verschenen en wat blijkt? De game doet het helemaal niet verkeerd!

Rise of the Tomb Raider is de eerste grote game die ook werd uitgebracht in de Windows 10 Store maar de verkoopcijfers die we nu bespreken hebben enkel betrekking tot het Steam platform. Het spel is namelijk sinds 28 januari 2016 hierop te downloaden en heeft in die tijd al zijn weg gevonden naar meer als 400.000 mensen over de gehele wereld. Voor een game die 60 euro kost is dit natuurlijk niet slecht. Daarnaast heeft op moment van schrijven de game een gebruikersscore van 91% en een Metascore van 86%. Het lijkt er dus op dat de reboot van Square gewerkt heeft en Tomb Raider nog een aantal jaar een populaire serie gaat zijn.

Rise of the Tomb Raider

Reboots van games zijn de laatste jaren een gebruikelijk concept en worden steeds vaker gebruikt om te proberen de game in goed daglicht te zetten bij gamers. Dit pakt niet altijd goed uit. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het spel SimCity die slecht werd ontvangen door de beperkingen die het spel kreeg en de verplichting om altijd online te zijn. Maar er zijn ook succesverhalen, zoals Devil May Cry. Later dit jaar komt er ook een reboot van de succesvolle Star Fox uit.

Heb jij Rise of the Tomb Raider al gespeeld? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek

Spring naar toolbar