Rocket League gaat de eSports in!

Psyonix (Rocket League) gaat amateur tot en met semi-pro niveau eSports ondersteunen in officiële Rocket League competities.

Psyonix, de makers van Rocket League, hebben laten weten dat ze een aantal verschillende niveau’s van toernooien willen houden. Het is natuurlijk bij de meeste spelers allang bekend hoe Rocket League uitermate geschikt is voor E-sports, en het lijkt dat Psyonix zelf hier nu ook achter is. Naast de Rocket League Championship Series hebben ze namelijk ook nog aangekondigd dat ze gaan samenwerken met onder andere ESL en de American Video Game League, beginnende ergens deze maand.

“We zijn erg enthousiast om officieel de ESL, Rocket League Central, en het AVGL te sponsoren!” zegt Luke Thompson, de Event Manager van Psyonix. “

Met meer dan $30,000 in prijzen zullen Rocket League spelers nu eindelijk een plek hebben om hun talenten tentoon te stellen, en natuurlijk ook te trainen.

 

rocketleaguechampionships-930x523

 

ESL’s Rocket League Go4 Cups zullen gericht zijn op het amateur niveau, met wekelijkse en maandelijkse prijzen die het komende seizoen nog eens wat groter zullen worden. Deze cups kun je volgen op play.ESLgaming.com/RocketLeague. De American Video Game League, Noord-Amerika’s grootste collegiale eSports organisatie, heeft in samenwering met Psyonix het Rocket League Collegiate Spring Showdown georganiseerd, met een totaal van $1000 aan prijsgeld.

“De eSports scene achter Rocket League is compleet te danken aan de community,” zegt Victor Suski, de CEO van het AVGL. “We zijn erg blij om samen te werken met Psyonix om deze community te laten groeien met het prijzengeld. Het Collegiate Spring Showdown zal student de kans bieden om contact te leggen met andere spelers op hun eigen niveau.”

Alle playoff tournooien kun je bekijken op Twitch.tv/AVGL. Hiernaast heeft Psyonix ook laten weten dat het een partnership aangaat met het Rocket League Central. RLC is van enorm belang geweest in het op de kaart krijgen van Rocket League’s eSports scene, en dat sinds de launch van de game in July vorig jaar.

“Sinds we Rocket League hebben ontdekt in Mei 2015 is mijn doel altijd geweest om te zorgen voor een goed ondersteunde eSports community voor deze game,” zegt Blade Tull, CEO van RLC. “Het is natuurlijk allemaal erg spannend om samen te werken met Psyonix, en om hiermee ook aan te kondigen dat een van de fan favorites, Rocket Royale, terug komt!”

Begin volgende maand zullen Psyonix, samen met alle bovengenoemde partners een vol spectrum aan Rocket League eSports aanbieden over de hele wereld.

Tags

Over: Lamenotcool

ICT-Student in Eindhoven en part-time gamer. Ik ben vooral een groot fan van RPG's, met Dark Souls als voornaamste IP. Dark Souls 3 screenshot Hier en daar speel ik ook wel eens graag een FPS, maar van strategy-stijl games (en dan vooral tower defense) ben ik niet te spreken. Mocht je een keer een aanbeveling hebben voor een mooie hardcore-RPG, laat het even weten!

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek