Rocket League hype

rocket-league-uitgelicht

Voetballen terwijl je in raceauto’s rijdt. Dat is kenmerkend voor Rocket League. De game combineert 2 elementen uit de race- en voetbalgames tot iets compleet nieuws. Dat dit aanslaat is duidelijk, lees hieronder waarom!

De game Rocket League dat te spelen is vanaf 7 juli op zowel de PS4 als de PC heeft binnen 1 maand al meer dan 5 miljoen downloads achter zijn naam kunnen zetten. Dit heeft de ontwikkelaar Psyonix Studios laten weten via Twitter. Een logische verklaring voor de grote hoeveelheid aan downloads is dat Rocket League deze maand gratis te downloaden was op de PlayStation 4 voor alle PlayStation Plus gebruikers.

“Jij speelt Rocket League, wij spelen Rocket League, iedereen speelt Rocket League !”

Wat houdt Rocket League nu eigenlijk in?
Rocket League is een potje voetbal met auto’s. De auto’s hebben turbo en de bal stuitert werkelijk alle kanten op waardoor het spel een goede timing en reactievermogen vereist. Het doel van het spel is direct duidelijk, zorgen dat de enorme bal in het doel van je tegenstander belandt en voorkom dat deze de bal in jouw doel weten te krijgen. Hiervoor maak je gebruik van je racewagen door tegen de bal aan te rijden. Met deze wagen zijn ook allerlei trucjes uit te voeren. Daarnaast is de raceauto uitgerust met een nabrander voor een boost.

Naast alle mogelijkheden met de racewagens is zoals bij veel spellen Teamverband een belangrijk aspect van de game. Zonder team zijn we nergens, dus ook in Rocket League niet ! Samen met vrienden geeft deze game een hoge amusementswaarde, dit omdat hoe meer auto’s er in het veld zijn hoe meer hectiek er ontstaat op het veld. Rocket League is een game wat gemakkelijk weg speelt, en is niet gelijk tijdrovend zoals andere spellen. Dit zorgt ervoor dat de game binnen één maand al meer als 5 miljoen keer gedownload is, en daar zal het zeker niet bij blijven !

De game is te koop voor €19,99 voor zowel PC als PlayStation 4.

Tags

Over: BulkeNL

zoek mij maar op op TS !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek