Rocket League: Trailer van de nieuwe gamemode Dropshot

Rocket League

Binnenkort verschijnt er een nieuwe gamemode in Rocket League genaamd Dropshot. De gamemode zal vanaf 22 maart beschikbaar zijn. Rocket League heeft vandaag een trailer van Dropshot geplaatst op YouTube.

Dropshot is een gamemode die een nieuwe manier van spelen naar Rocket League zal brengen. Het zal namelijk niet de gebruikelijke manier van scoren gebruiken. In plaats van twee doelen waar gescoord moet worden, zul je in dropshot de bal op de grond van de tegenstander moeten krijgen. De Rocket League makers gaven bij de gamemode aan dat ze inspiratie hebben opgedaan door te kijken naar volleybal. Het klinkt gemakkelijk dat je scoort als de bal op de grond van de tegenstander komt, maar er zitten een aantal regels aan. Je moet namelijk de grond meerdere keren raken voordat je een punt kunt scoren. De bedoeling is om de grond kapot te maken en daarna de bal erdoorheen te schieten. Daarnaast kun je alleen de grond van de tegenstander raken als jouw team de bal als laatste geraakt heeft. Dit zorgt voor een dynamisch spel.

Dropshot maakt voor de rest wel gebruik van de gebruikelijke mechanics van Rocket League. Zo is het nog steeds dat er meer kracht in de bal komt te zitten als je hem harder raakt. Als de bal meer kracht heeft, zorgt dit ervoor dat er meerdere tegels tegelijk geraakt kunnen worden. Ook zitten er weer boosts in deze gamemode alleen werken deze anders. In plaats van dat je de boosts kunt oppakken, zal bij elke speler de boost meter constant gevuld worden. Dit zorgt ervoor dat het voor spelers gemakkelijker is om in de lucht te kunnen komen en dit is belangrijk in Dropshot.

De gamemode bevat een geheel nieuwe map. De map is namelijk in de vorm van een pentagon en heeft een middellijn. Aan weerszijden van de lijn zit een veld van tegels in de vorm van een pentagon die bij elk team horen. Als je tegels kapot zijn, kun je er als speler nog steeds overheen rijden. Alleen de bal zal erdoorheen vallen. Naast de nieuwe gamemode zal er op 22 maart nog meer content verschijnen in Rocket League. Dropshot zal namelijk zijn bijbehorende trophies en achievements krijgen en er komt een nieuwe auto. Genoeg redenen om Rocket League weer even aan te zetten dus.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek