Rockstar wint rechtzaak Lindsay Lohan

grand theft auto 5

GTA V is al een aantal jaren op de markt. Origineel kwam de game uit voor de vorige generatie consoles maar hij is ook te vinden op de Xbox One en de PlayStation 4. Een kleine rel was ontstaan toen een karakter in het laadscherm erg veel vergelijking leek te tonen met Lindsay Lohan, dat vond zij zelf althans. De rechtbank oordeelt vandaag echter anders. 

GTA V

Bovenstaande foto was aanleiding om een rechtszaak te starten volgens mevrouw Lohan tegen Take Two en Rockstar Games. De makers van GTA V zouden volgens haar een kopie hebben gemaakt van haar personage en stijl om er vervolgens zelf beter van te worden. Dit ging volgens haar ook in tegen haar recht om privacy. De rechtbank oordeelt echter vandaag anders. Deze zegt namelijk dat het karakter meer lijkt op een vrouw in haar twintiger jaren inplaats van een directe kopie is van Lindsay Lohan. De rechtbank sloot af met het volgende:

While the court concluded that a computer generated image may constitute a “portrait” under state civil rights law, the “artistic renderings are indistinct, satirical representations of the style, look, and persona of a modern, beach-going young woman that are not reasonably identifiable,” the court opinion stated.

Wat vindt jij van de vergelijking? Heeft Lindsay Lohan een punt volgens jullie? Laat het ons weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek