Sponsors

Partners

intheGame Kinguin Deals

Instagram

 • Bekijk vanavond on 2200 live naar de onthulling van Operation
  4 dagen ago
 • 3D printing our own Pokmon chess pieces What other cool
  5 dagen ago
 • As you can see I gathered a decent amount of
  6 dagen ago
 • Today its Pokmon Colosseum time! Vandaag is het tijd
  6 dagen ago
 • Busy fighting Gooper Blooper! supermariosunshine mariosunshine mario nintendo oldschoolgaming retrogamer
  1 week ago
 • arcade on monday! mariokart mariokartdx inthegame racing mario gaming
  1 week ago
 • De game van vanavond Harvest Moon A Wonderful Life
  1 week ago
 • Overwatch League en EU LCS zijn in volle gang bezig
  1 week ago
 • Siege op woensdag wat speel jij? Siege Ubisoft Lan
  2 weken ago
 • All geared up! Wat is jouw favoriete game merchandise? inthegame
  3 weken ago

Advertentie

Gerucht: Werkt Sony aan een opvolger van de Playstation Vita?

Sony Logo

Al lange tijd maakt Sony handhelds en hebben ze de PSP en de PS Vita gelanceerd. Maar kijkende naar onderstaande patent, lijkt het erop dat Sony een nieuwe handheld gaat ontwikkelen.

Een NeoGAF gebruiker met de naam “ponpo” ontdekte deze patent welke gedateerd is van 2015. Hieronder zie je de eerste twee afbeeldingen van de gevonden patenten.
Belangrijk om wel te onthouden is, dat niet alle patenten van hun ontwerp zijn gerealiseerd. Mogelijk houdt Sony zijn mogelijkheden open wat betreft de handhelds. Maar aan de andere kant is het wel een tijd geleden sinds de laatste handheld van Sony. Met de lancering van de PS4 Pro en de PSVR, zou het volgende stukje hardware dat gepresenteerd wordt van handformaat zijn?

Patent Sony Handheld

Patent 1

Handheld Sony Patent

Patent 2

Van wat we kunnen zien aan deze patenten, lijkt het op een tablet met een aan weerskanten een helft van een Dualshock 4 controller. En heeft het wat weg van de aankomende Nintendo Switch.

Sony Patent

Patent 3

Hier zien we dat de handheld oplaadbaar wordt door middel van USB Type-c port en een output heeft middels een HDMi Mini en er ruimte is voor SIM en SD kaart. Het LED scherm wordt een touch screen.

Sony Patent

Patent 4

De controller gedeelte heeft veel weg van de Dualshock 4 met dezelfde functies, knoppen, analoog, triggers(L1/L2 en R1/R2), vibratie mechanisme en grips. Ze zitten eraan vast en kunnen niet net als bij de Switch los gemaakt worden.

Sony Patent

Patent 5

We kunnen er ook wel vanuit gaan dat de nieuwe handheld, Remote Play met de PS4 zal ondersteunen. De patent noemt verder nog dat het apparaat kan communiceren met een externe apparaat, voor programma’s/apps en games.

Met de Nintendo Switch op 3 maart en de Microsoft’s Project Scorpio ergens rond de vakantie, kan deze handheld voor goede concurrentie zorgen. Hopelijk horen we snel meer of de geruchten en de patenten zich samenvoegen in een nieuwe handheld van Sony. Ik kan in ieder geval nu al niet op wachten op een mogelijke opvolger van de PS Vita.

Bron: RGM Tweaktown

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel. Naast gamen en esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

Dit vind je misschien ook leuk...

De luisterhoek

De kijkhoek