RuneFest 2015 compleet uitverkocht

RF logo

RuneFest,vergelijkbaar met Blizzcon, een expo compleet gefocust op het spel RuneScape 3 en Old School RuneScape, twee games gemaakt door Jagex Game Studio in Cambridge. RuneFest is het evenement van het jaar voor de RuneScape spelers, hier worden grote en belangrijke updates voor het volgende jaar tentoongesteld en is er van alles te doen op het evenement. 

Zaterdag 3 oktober is het zover, dan gaat de vierde editie van RuneFest van start. In vier weken zijn alle tickets de deur uit gegaan, vorig jaar zijn hetzelfde aantal tickets in zes weken verkocht. 50% van het aantal verkochte tickets zijn met Bonds betaald, dit is een in-game item die je met in-game coins kunt kopen, kort gezegd gaat de helft van het aantal bezoekers “gratis” naar RuneFest. Vorig jaar was dit 40%. Spelers die graag hadden willen gaan, maar nu helaas te laat zijn kunnen de live stream volgen op het Twitch kanaal van RuneScape.

Vorig jaar stond RuneFest helemaal in het teken van elven, omdat de lang verwachte elven stad: Prifddinas, werd uitgebracht rond dezelfde tijd. Spelers hebben hier zeven jaar lang naar uitgekeken. Dit jaar staat het RuneFest in het teken van Invention en steampunk met een tintje vampier-achtige duisternis. Invention was een Skill in RuneScape die afgebroken is omdat ze een ander plan hadden, ze konden namelijk de inhoud van de Skill ook in de huidige Skills stoppen. Zijn ze nu terug gegaan naar hun eerste plan?

Naast de jaarlijkse exclusive reveals, krijgen we Q&A sessies te zien, de legendarische “Golden Gnomes” (Oscars van RuneScape), en natuurlijke allerlei andere wedstrijden en heel erg gevarieerde activiteiten als ieder jaar, zoals nagemaakte RuneScape Skills uitoefenen, content uittesten (vorig jaar: Barrows: Rise of the Six), RuneScape spelen uiteraard, en veel meer.

In 2013 en 2014 ben ik ook naar RuneFest gegaan, omdat ik nu geen actieve speler meer ben heb ik besloten om deze kostbare trip naar Londen te besparen. Bekijk hieronder enkele foto’s:

  • De naamkaartjes die je om je nek kunt hangen (ik heb een namechange gehad, vandaar de verschillende namen).

ketting naamkaartje

  • Artwork

artwork runefestartwork Runefest

 

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek