Bekijk hier de nieuwe RuneScape NXT Client!

RuneScape NXT

Vanaf vandaag zal de game waar het bij vele van ons (inclusief mij) bij begonnen is, RuneScape, niet meer hetzelfde zijn. Vanaf vandaag zal Java namelijk niet meer de versie zijn waar je RuneScape in wilt spelen, maar wil je gebruik maken van de nieuwe NXT Client. Deze Client laat de game heel anders ogen en belooft veel goeds met zich mee te brengen in de toekomst.

Voor de spelers met minder krachtige computers zal de Java client ook nog steeds beschikbaar blijven, maar de vraag is maar hoe lang de updates mee zullen gaan in de oude client van de game. Eerder heeft Jagex namelijk al gemeld dat ze letterlijk tegen het randje aan zaten binnen Java en daarom snel een alternatief nodig hebben om de gameplay te blijven bevorderen.

De nieuwe Client van Jagex is namelijk vele malen krachtiger dan de Java client en zal vele restricties die nu in de game aanwezig zijn kunnen laten verdwijnen. Helaas is het daar nog te vroeg voor aangezien er nog spelers zullen zijn die de oude client gebruiken en dit voor problemen kan zorgen. Benieuwd wat de nieuwe Client met launch al met zich mee brengt? Bekijk dan onderstaande video:

In 2008 zagen we al een grote vooruitgang toen ‘HD’ werd geïntroduceerd in RuneScape, nu 8 jaar later zien we weer een grote update met betrekking tot de uiterlijk en de performance van de game. Het ziet er namelijk een stuk mooier uit, en loopt veel soepeler dan de Java versie.

Taverly old vs NXT

Meer informatie over NXT, of over RuneScape vind je op de officiële website. Wil je de nieuwe client downloaden? Dat kan hier: Klik!

Wat vinden jullie van de ‘nieuwe’ RuneScape? Net zo enthousiast erover als bij de HD update in 2008 of spelen jullie liever Old School RuneScape?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek