Runescape vanaf deze winter speelbaar op smartphone en tablet

runescape

Jagex heeft vandaag aangekondigd dat de wereldbekende games Runescape en Oldschool Runescape speelbaar zullen worden op mobiele apparaten. Vanaf deze winter zal Oldschool Runescape verschijnen op tablets en Runescape (3) zal in 2018 verschijnen.

Het betreft hier de volledige versie van de game. Je zult dus geen verkleinde of alternatieve versie van de game spelen. Je logt in met hetzelfde account als op PC en kunt op beide manieren de game spelen. Als je op PC stopt, kun je via je telefoon, of tablet eenvoudig verder gaan waar je bent gebleven.

Neil McClarty, Senior Product Director, Jagex, zei: “Als een MMO-speler, wil je op elk moment van de dag kunnen spelen, waar je ook bent. We weten dat de tijd van onze spelers waardevol is, dus willen wij dat de RuneScape-spelers ook onderweg kunnen gamen. Dat ze op de PC kunnen spelen tot ze moeten gaan en dan hun avontuur gewoon weer op kunnen pakken op hun telefoon, gaat erg gewaardeerd worden – er is geen reden meer om XP te verspillen.”

PC spelers kunnen zo ook gemakkelijk samen spelen met mobile spelers en vice versa.

Runescape mobile

Runescape mobile

Ga jij deze winter aan de slag met Oldschool Runescape op je smartphone of tablet? Of ga je volgend jaar met Runescape (3) aan de slag op de mobile devices? Wat zou de beste in-game activiteit zijn om on the go te doen?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek