Runescape viert 10 jaar oude bug

Falador

Een bug in Runescape die vandaag 10 jaar geleden is ontdekt wordt vandaag nog een keertje in het daglicht gezet door middel van een speciaal evenement. Vele Runescape fans herinneren de bug zich als de Falador Massacre.

Door een game update kon een speler genaamd Durial321 spelers aanvallen en vermoorden buiten PvP gebied. Iets wat natuurlijk verre van de bedoeling is. In plaats van de gebeurtenis te vergeten, besluit Jagex, de ontwikkelaars van de wereldbekende free-to-play mmorpg om de bug te vereren door een speciaal evenement te organiseren. Dit evenement wilt de gebeurtenissen een beetje simuleren.

benieuwd over welke bug we het hier hebben? Bekijk hier beneden een video:

Tot 13 juni kun jij nu in wereld 111 van de game Runescape mee doen aan een event dat bestaat uit twee stages. De eerste is een PvP gevecht tussen andere spelers waarin jij wordt “bezeten” door de geest van Durial321. De andere is een Durial321 Boss fight, waarin jij samen met andere spelers een grote versie van Durial moet gaan verslaan.

Daarnaast zal er een memorial statue komen van Durial321 om dit moment te vereeuwigen.

Ondanks dat Jagex met dit evenement bugs en exploits een beetje in het goede daglicht plaatst, laten ze toch weten dat het niet de bedoeling is.

“The Falador Massacre is something that lives on in the memory of anyone who has ever been connected to RuneScape in quite an affectionate manner. However, it also stands a serious example of how unfair bug exploitation and cheating can be.

Cheating and glitch exploitation will not be tolerated in RuneScape even if the passage of time changes how we look at past events. For more information, see the RuneScape Support Centre.”

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek