Samenvatting: Microsoft’s E3 2016 persconferentie

Microsoft

Microsoft heeft een sterke E3 persconferentie achter de rug. Met maar liefst twee nieuwe consoles op komst gaat Microsoft glimlachend het nieuwe game jaar tegemoet. Bekijk hier alle besproken punten uit de persconferentie van Microsoft tijdens de E3 van 2016.

Microsoft begon met gameplay beelden van de jarenlange Xbox exlcusive Gears of War. Gears of War 4 verschijnt echter dit keer voor de Xbox One en voor Windows 10. Hiermee maakt Gears of War 4 deel uit van het Play Anywhere programma. Koop de game voor Windows, of Xbox One, en speel ze op beide met dezelfde voortgang en achievements. Je leest hier het hele bericht.

Vervolgens kwam voor het eerst de Xbox One Slim aanbod. De ‘Slim’ is 40% smaller dan zijn voorganger, heeft de power supply ingebouwd, en ondersteund VR en 4K gaming. Verkrijgbaar deze zomer vanaf 300 dollar. Lees hier het hele bericht.

De nieuwe Forza game werd getoond. Ook zal deze titel deel uit maken van het Play Anywhere programma. Lees hier het bericht.

Final Fantasy XV kreeg een nieuwe gameplay demo waarin we een boss-battle te zien kregen. Bekijk hier het complete bericht.

Er worden een aantal nieuwe functies aan Xbox Live toegevoegd voor zowel Windows 10 als Xbox One. Hieronder vallen: Cortana; Looking for Group; Achtergrond muziek; Clubs; Xbox Arena. Je leest hier het volledige bericht.

Minecraft toonde een aantal nieuwe functies en features tijdens de Microsoft persconferentie. Waaronder: Cross-Play tussen verschillende apparaten, offline Realms, vrienden bezoeken, en meer. Bekijk hier de aankondigingen van Minecraft.

ID@Xbox veroverde het podium met verschillende indie titels die onderweg zijn naar de Xbox One. Bekijk ze hier.

Dead Rising 4 is een feit. Ook deze titel werd aangekondigd tijdens de E3 persconferentie. Ook deze titel is onderdeel van het Play Anywhere programma. Lees het hier.

Scalebound, de game die het moet gaan opnemen tegen de Monster Hunter franchise heeft co-op gameplay beelden gekregen. Net als alle andere grote titels, onderdeel van Play Anywhere. Lees meer.

Tekken 7 heeft wat nieuwe gameplay gekregen. Helaas verteld het niet veel nieuws over de game. Bekijk het hier.

Nog een game die onderdeel zal zijn van het Play Anywhere programma is Halo Wars 2. Je bekijkt het nieuws hier.

Als één nieuwe console niet genoeg is, dan kondigen we er gewoon twee aan. Project Scorpio. De grote broer van Xbox One werd geteased. Meer dan dat ook niet. Je leest het hier.

Sea of Thieves heeft wat nieuwe beelden gekregen. Recore heeft een nieuwe trailer. Je kunt je eigen Xbox One controllers ontwerpen. State of Decay 2 toont een nieuwe trailer en Killer Instict krijgt een nieuw personage. Lees bovenstaande items hier.

Bekijk het lekker zelf

Heb je het live niet gevolgd, en ben je te lui om te lezen? Goed nieuws. We hebben de hele persconferentie hier even ingeplakt zodat je deze (opnieuw) kunt bekijken. Veel plezier:

Wat vond jij de beste aankondiging van Microsoft?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek

Spring naar toolbar