Samenvatting: De Playstation E3 2016 persconferentie

E3 Playstation 4

Het gaat een schitterend jaar worden voor Playstation fans. Met tientallen titels, waaronder lang verwachtte vervolgen en gloednieuwe IP’s heeft Sony er een killer show van gemaakt met hun live orkest. Lees hier beneden de samenvatting van de persconferentie, en bekijk hem opnieuw!

Playstation begon dit jaar vrij apart. Er was namelijk een live orkest die op het moment van spelen een nog onbekende soundtrack aan het publiek liet horen. Het blijkt dus dat deze soundtrack van de nieuwe God of War afkomstig is. Bekijk, en luister vooral hier beneden het orkest:

De eerste game die getoond werd was dan ook God of War. Dit keer gaan we een kijkje nemen naar de Noorse mythologie en nemen we afstand van de Griekse goden. Lees hier meer over de God of War aankondiging en bekijk de trailer!

Vlak de aankondiging van God of War werd er een snelle trailer getoond van The Last Guardian. Een game die tijdens de E3 van 2015 meer aandacht heeft gekregen. Tijdens de trailer kregen wij een releasedatum: 25 oktober 2016.

De game die opnieuw veel aandacht kreeg dit jaar was Horizon Zero Dawn. De game kreeg bijna tien minuten aan gameplay. 28 februari is het zover. Dan verschijnt de nieuwe game van Guerilla games. Klik hierboven voor de gameplay!

Vervolgens kwam heel snel Detroit: Become human aanbod met een nieuwe trailer. Ontwikkelt door de studio achter Heavy Rain en Beyond: Two Souls. Klik hierboven voor de trailer.

Days Gone, een gloednieuwe IP liet een trailer zien, en aan het einde van de E3 persconferentie kregen we maar liefst 10 minuten aan gameplay. Bekijk het hier!

Playstation VR titels werden aangekondigd met een Resident Evil VII trailer. Vervolgens kwamen er een hele hoop trailers van games die voor de Playstation VR gaan verschijnen. Bekijk ze hier!

E3 zou E3 niet zijn als er geen jaarlijkse Call of Duty aanwezig is. Daarom liet Activision dit jaar, voor het tweede jaar op rij nieuwe gameplay van Infinite Warfare zien tijdens de Playstation Persconferentie. Ook de Modern Warfare remaster kreeg een nieuwe trailer. Je bekijkt ze hier.

Crash Bandicoot! Jawel, Crash komt terug, helaas niet als reboot, maar als remaster. De eerste drie Crash Bandicoot games worden compleet remastered voor de Playstation 4. Daarnaast zal Crash zijn koppie laten zien in de nieuwe Skylanders game.

Hideo Kojima wordt gehuldigd op het podium en laat een teaser trailer zien voor de game Death Stranding, een Playstation 4 exlucive titel, met Norman Reedus als protagonist.

Als klap op de vuurpijl mogen wij Spider-Man opnieuw verwelkomen. In een teaser trailer kregen we namelijk te zien dat Spider-Man onderweg is naar de Playstation 4 en wordt ontwikkeld door Insomniac Games, bekend van Ratchet and Clank!

Wil je liever alles zelf bekijken? Bekijk dan hier beneden de complete persconferentie opnieuw!

Wat vond jij de vetste titel van deze persconferentie? Laat het ons weten!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek