Samsung onthuld S9 en S9+

Galaxy S9

Zondag, 25 februari 2018 vond het ‘unpacked’ event van Samsung plaats in Barcelona. Tijdens dit evenement heeft Samsung haar gloednieuwe ‘flagship Smartphone’ onthuld. De S9 en S9+ zijn binnenkort verkrijgbaar en zijn ietsjes beter dan Samsung’s vorige generatie smartphones.

Samsung begon haar verhaal met een stukje geschiedenisles. Waar Samsung vorig jaar groot uitpakte met het Infinity Display, willen ze dit jaar een beetje meer van hetzelfde doen en het publiek tevreden houden met: Kijk wat we allemaal al hebben gedaan.

De S9 en S9+ zien er qua ontwerp niet heel anders uit dan de S8 en S8+. Het scherm is zo goed als hetzelfde gebleven, maar dit jaar weet Samsung de focus meer te leggen op de camera. Super-Slow-Motion waarin je video’s met 960 fps kunt opnemen is dan ook één van de marketingtrucjes van de S9. De S9+ zal een dual-camera bevatten waardoor de grotere versie van de telefoon een stapje voor heeft op grootte na.

Herinner je je Apple’s Iphone X aankondiging nog? Ja, die met die animoji’s. Samsung krijgt ook een soort van deze animjo’s waarin jij je gezicht kunt veranderen in een grappig poppetje.

De S9 en S9+ bieden daarnaast weinig nieuwe dingen en zetten het succes van de S8 en S8+ voort met verbeteringen ten opzichte van het vorige model. Opnieuw heeft het toestel een Micro SD slot om je geheugen uit te breiden en oude bekende en gewende features keren terug zoals een face/iris scan, audio-jack en de fingerprint scan, nu direct onder de camera.

De S9 met 64GB interne opslag zal vanaf 9 maart verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van €849,00. De S9+ met 64GB interne opslag zal vanaf 9 maart verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van €949,00. De 256GB varianten verschijnen een week later, op 16 maart.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek