Samurai Warriors 4 Empires aangekondigd

Empires

Koei Tecmo, best bekend om hun Dead or Alive en Dynasty Warriors franchises, kondigde onlangs een Empires versie van het spel Samurai Warriors 4 aan. De derde Samurai Warriors Empire titel laat de gebeurtenissen in Samurai Warriors 4 op een alternatieve manier zien.
Ook brengt het verschillende verbeteringen in onder andere de battle gameplay.

De aankomende Empires versie gaat enorm veel toevoegen aan de strategische actie game Samurai Warriors 4. Het laatste Empires deel, dat alweer 9 jaar geleden uitgebracht is voor Samurai Warriors 2 op de playstation 2, was een groot succes. Sinds 2007 is Samurai Warriors uitgegroeid tot een van de meest succesvolle titels in de franchise. Door kwaliteiten van de eerste Empires titel te gebruiken wordt er geluisterd naar de feedback van de fans. De kwaliteit van de battle gameplay en governing system is verbeterd en uitgebreid. Spelers beginnen laag in de ranks van het leger maar krijgen de mogelijkheid om eventueel op te klimmen tot ze uiteindelijk het land regeren.  Ook wordt er dieper gekeken naar de gevolgen van het opbouwen van verhoudingen tussen characters en alliances. Er zijn geen nieuwe speelbare characters toegevoegd, maar wel meerdere character events. Je character is bijvoorbeeld in staat om met een ander te trouwen. Het spel maakt wederom gebruik van de gebieden van Samurai Warriors 4 als setting voor de uitbreiding.

samurai-warriors-10-28-14-3

Samurai Warrior 4 is een strategy-focused spel dat zich afspeelt in een historisch landschap tijdens de Sengoku periode, een tijd waar Japan was verdeeld in gebieden door militair conflict en politieke oorlogsvoering.

Koei liet al eerder een trailer voor het spel zien waarin enkele nieuwe features werden onthuld. Het bedrijf gaat de komende weken meer informatie en content onthullen.


Het spel is momenteel in ontwikkeling voor physical release op de PlayStation 4 en digital release op PlayStation 3 en Playstation Vita. De release staat voor 11 Maart 2016 op de planning.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek