Scalebound gecancelled, zo bevestigt Microsoft

Scalebound

Gisteren begonnen de geruchten dat Scalebound, een Xbox One exclusive titel die dit jaar zou verschijnen, wellicht geannuleerd zou worden. Microsoft bevestigde kort daarna de harde waarheid: de ontwikkeling van de game is definitief gestopt.

Microsoft Studios bevestigde gisterenavond dat Scalebound niet langer in ontwikkeling is. De game is sinds 2013 in ontwikkeling en zou dit jaar uitgebracht worden, nadat de game een jaar uitgesteld is geworden. Microsoft heeft de ontwikkeling echter gestopt, met de volgende statement:

After careful deliberation, Microsoft Studios has come to the decision to end production for “Scalebound.” We’re working hard to deliver an amazing lineup of games to our fans this year, including “Halo Wars 2,” “Crackdown 3,” “State of Decay 2,” “Sea of Thieves” and other great experiences.

Vlak voordat de game officieel gecancelled werd, haalde Microsoft de pagina van de game al van de website van Xbox. Afgelopen juli werd de game echter getoond in de Xbox Play Anywhere campagne, als een van de games die via cross-play op PC en Xbox One zou werken. Ook was de game op Gamescom 2016 te zien, maar was deze niet speelbaar. Het gerucht gaat de Platinum Games, de ontwikkelaar van de game, nog voor het eind van 2016 gestopt is met de ontwikkeling ervan.

Scalebound zou een actie RPG worden waarin de hoofdpersoon met een draak tegen vijanden kan vechten.

Doei, Platinum Games

De game werd ontwikkeld door Platinum Games, de studio die ook verantwoordelijk was voor Bayonetta. De studio heeft echter drie slecht ontvangen titels uitgebracht vorig jaar: Star Fox Zero, Star Fox Guard en Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan. Microsoft en Platinum Games werken niet langer samen, en de slecht ontvangen games zouden de oorzaak hiervan kunnen zijn.

Platinum Games werkt echter nog aan Nier: Automata. Deze game zal dit jaar op zowel PS4 als Xbox One verschijnen.

Wat vind jij van de annulering van de game? Zat jij te wachten op Scalebound? Laat het horen in de comments!

 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek