SCEJA geeft datum aan Tokio Game Show

Tokio Game Show

Elk jaar zijn er een aantal grote game evenementen om naar uit te kijken. De grote drie hiervan zijn zoals veel mensen weten de Gamescom, de E3 en de Tokio Game Show. De laatste zit er nog aan te komen dit jaar en Sony Computer Entertainment Japan heeft een datum gegeven wanneer zij hun persconferentie zullen gaan houden.

De Tokio Game Show is altijd een vreemde eend voor de mensen in het westen. De games die hier worden getoond zijn vaak ‘anders’ dan de games welke worden getoond tijdens westers evenementen. Toch is er dit jaar best wel wat om naar uit te kijken voor de Tokio Game Show vanuit Sony zijn kamp. Zoals je waarschijnlijk wel hebt meegekregen afgelope E3 is The Last Guardian terug gekomen uit de dood, meer informatie hierover op de Tokio Game Show is niet een vreemde verwachting. En wat dachten we van Shenmue III, oke, dit is dan wel geen PlayStation exclusive maar hij is wel aangekondigd tijdens een Sony PlayStation evenement. Het is dus niet vreemd als we meer informatie krijgen tijdens dit evenement. Misschien zelfs wel een remaster uit het niks vanuit het SEGA kamp welke de eerste twee games naar de nieuwste generatie brengt?

TGS

De Japanse gaming industrie gaat een vreemde tijd door, zo worden games steeds vaker mobiel gespeeld en wordt er zelfs geroepen dat er in Japan geen ruimte meer is voor een traditionele console aangezien de mensen vaak onderweg zijn. Een 3DS en een VITA (toegegeven, de VITA doet het daar nogsteeds niet bijster goed, maar beter dan in andere delen) verkopen dan ook beter dan de traditionele console welke je in de huiskamer neerzet. Als je van Japanse games houdt en je een PlayStation VITA bezit is dit dus een mooi evenement om in de gaten te houden.

De Sony persconferentie op de Tokio Game Show heeft een datum meegekregen van 15 september. Dit evenement wordt gehouden om 16.00 uur Japanse tijd. Voor de mensen die niet willen rekenen kun je dus vanaf 9.00 uur s’ochtends vanuit je bed met een kop koffie het evenement volgen. Ga jij kijken?

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek