Achter de schermen bij de nieuwe Zelda

link-zelda-botw

Nintendo gunt alle mensen, Zelda fan of niet, een kijkje achter de schermen bij hun laatste game uit de Zelda reeks; Breath of the Wild. De game is verschenen voor de Wii U en de pas uitgebrachte Nintendo Switch.

Zelda: Breath of the Wild is volgens Nintendo in productie gegaan rond januari 2013. Rond deze tijd werden de eerste ideeën en ontwerpen op tafel gegooid voor de nieuwe game uit de reeks. Toen men eenmaal de richting wist waar het volgende deel naar toe moest leunen, is men direct aan de slag gegaan met het creëren van de nieuwe game.

Hieronder zijn 3 filmpjes te zien die gaan over het ontwikkelingsproces van Zelda: Breath of the Wild.

De nieuwe game in doet het momenteel heel goed op de markt. Nintendo heeft gezegd dat Breath of the Wild de “best verkochte non-bundel game op alle Nintendo consoles” is geworden. Dit komt ook dankzij de Nintendo Switch, die samen met de nieuwe game op de markt is gekomen. Breath of the Wild is uiteindelijk op 3 maart 2017 verschenen op de markt. Oorspronkelijk zou deze Zelda vóór 2017 verschijnen. Wegens problemen in de code, had Nintendo besloten om de game uit te stellen. Het uitstellen is echter een paar keer gebeurd.

“Er is werkelijk zo veel te doen in de game dat alleen de eerste paar vierkante meter je al makkelijk een uur bezig kunnen houden. Al is het kleine kampjes van monsters leegruimen om schatkisten te looten of om je voorraad van voedsel aan te vullen om grotere gevaren op te sporen.”

– iTG Darkness, over Breath of the Wild (Hands On).

Wat vinden jullie van de nieuwe Zelda: Breath of the Wild? Laat je mening achter in de reacties hier beneden!

Zelda: Breath of the Wild is samen met de Nintendo Switch op 3 maart 2017 verschenen op de markt.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek