Schrijver Half-Life vertrekt bij Valve

Valve

De schrijven van de beroemde game Half-Life, Marc Laidlaw, is met pensioen gegaan. Hij is gestopt als scriptschrijver en heeft het bedrijf Valve verlaten. Tot op de dag van vandaag is er nog steeds geen woord gesproken over een nieuwe game in serie, gaat er ooit nog een vervolg komen?

“Ik ben niet langer in vaste dienst of freelancer bij Valve, niet langer betrokken bij de dagelijkse beslissingen, niet langer een spreekbuis voor het bedrijf, niet langer op de hoogte van vertrouwelijke informatie en werk niet langer aan de games die Valve maakt”, stelt Laidlaw in een mail aan een fan. De schrijver geeft in dezelfde mailwisseling aan dat hij om verschillende, grotendeels persoonlijke redenen bij de studio vertrokken is. “Een voor de hand liggende reden is dat ik oud ben of op z’n minst oud begin te worden. Toen ik in 1997 begon bij Valve was m’n bijnaam al ‘old man Laidlaw’. De jonge leveldesigner die me destijds die naam gaf, is inmiddels ouder dan ik destijds was.”Laidlaw schreef voor zijn werk bij Valve sciencefictionverhalen en gaat dit mogelijk weer doen. “Wat Valve met Half-Life gaat doen is niet aan mij. Ik heb dankbaar meegeholpen aan het maken van de serie, maar nu ben ik er klaar mee.”

Fans wachten al jaren op een nieuwe Half-Life-game. Het laatste in de reeks dat uitkwam was Half-Life 2: Episode 2 in 2007, dat met een cliffhanger eindigde. Het is niet bekend of er ooit nog een episode 3 of deel 3 van de game verschijnt.

Valve heeft met Chet Faliszek en Erik Wolpaw nog twee schrijvers in dienst. Die zijn verantwoordelijk voor het verhaal en de dialogen van de Portal-serie. Wolpaw kwam eerder deze week in het nieuws omdat hij van Valve toestemming heeft gekregen om naast zijn werkzaamheden voor Valve ook het verhaal te schrijven voor het nieuwe Psychonauts 2, dat door ontwikkelaar Double Fine in productie wordt genomen.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek