Sea of Thieves snels verkopende Rare game ooit

Sea of Thieves

Ondanks alle negatieve kritiek op Rare’s nieuwste piraten zandbak game, is Sea of Thieves, Rare’s snelst verkopende game sinds 1995. Dit meldt de NPD in hun rapport voor maart 2018. Het betreft alle fysieke en digitale aankopen, Xbox Game Pass downloads zijn niet inbegrepen in de statistieken.

Het blijkt dat Sea of Thieves tijdens haar eerste maand meer exemplaren heeft verkocht dan welke andere Rare game dan ook sinds de NPD Group de aantallen bij houdt. Sea of Thieves is daarmee statistisch gezien een groot succes voor zowel Rare als Microsoft. De game heeft sinds haar release enorm veel kritiek gekregen voor herhalende gameplay, weinig content en matige vorm van progressie.

Rare heeft sindsdien open-kaart gespeeld jegende de community en belooft van alles goed te maken in de komende maanden. Er zijn sinds de release al een aantal pleisters geplakt op de game die de algehele ervaring zouden verbeteren en community-gewenste features toe voegde. Aldus Rare is dit slechts het begin van Sea of Thieves en staat er nog een hoop in de planning voor de piraten game.

Sea of Thieves is in maart de nummer twee als het gaat om meest verkochte game. De game krijgt voorlopig plaatsje nummer 8 als het gaat om het de meest verkochte game van 2018. Far Cry 5 is de nummer één meest verkochte game van maart. Dit is echter geen verassing.

“Sea of Thieves was the second best-selling game of March, and is the eighth best-selling game of 2018 year-to-date,” Schrijft NPD analyst Mat Piscatella. “Sea of Thieves generated the highest launch month sales for any title produced by developer Rare since tracking by The NPD Group began in 1995.”

intheGame gaf een score van 7,6 aan Rare’s piraten-wereld. De game wordt geprezen voor haart art-style, co-op modes en globale gameplay. Je kunt hier de volledige review terug lezen.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek